Бандата, отвлякла 17 чуждестранни мисионери в Хаити, иска по 1

...
Бандата, отвлякла 17 чуждестранни мисионери в Хаити, иска по 1
Коментари Харесай

Похитителите на отвлечените в Хаити мисионери искат 17 млн. долара откуп

Бандата, отвлякла 17 задгранични мисионери в Хаити, желае по 1 млн. $ за освобождението на всеки похитен, което прави общо 17 млн. $, заяви Уолстрийт Джърнал “, базирайки се на хаитянски чиновник.
По-рано тази седмица организацията Christian Aid Ministries удостовери, че 17 нейни чиновници, а точно 16 жители на Съединени американски щати и един канадец, са били отвлечени в Хаити.
Според известията, които се базират на хаитянски чиновници по сигурността, мисионерите са били отвлечени от рейс, който ги е отвеждал до летището в Порт о Пренс, с цел да оставят някои членове на групата, преди да продължат към друга дестинация.
Новинарският уеб страница Haiti24 съобщи, че мисионерите може да са били отвлечени от известната тайфа „ 400 Mawozo “.
Мисионерите са пътували в Хаити, с цел да оказват помощ на деца да платят образованието си, и да дарят униформи, учебници и храна за хаитяните. От началото на годината досега в Хаити има близо 630 отвличания, сочат данни на Центровете за разбор и проучвания в региона на правата на индивида.
Бандата "400 Mawozo ", обвинена в похищение на мисионерите, е известна с всеобщи отвличания от рейсове и коли, на католическо духовенство и даже атакува деца в сиропиталищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР