Банда с джаз певец в нея източи 5 млн. лева

...
Банда с джаз певец в нея източи 5 млн. лева
Коментари Харесай

Пазарджиклии в основата на аферата с криптовалути

Банда с джаз артист в нея източи 5 млн. лв. в криптовалути, написа " 24 часа ". Използвали са пропуски в сигуността, с цел да създадат продажбата, твърди изданието, базирайки се на собствен източник в Министерство на вътрешните работи.

Милена Митева, посочена за водач на групата, и съучастниците й - артистът Димитър Карбонев и Любомир Болчев, блъснали платформата Футуронетуърк. В нея се търгува с валутата футурокойн. Тя е сходна на биткойните. Откраднатото се равнява на 5 млн. лв.. Откраднатото се равнява на 5 млн. лева Веднага след удара обърнали откраднатите футурокойни в други криптовалути и почнали да търгуват и с тях.

Служители на ГДБОП обезвредиха проведена незаконна група за компютърни измами и нелегално придобиване на криптовалута на обща стойност над 5 милиона щатски $. Действията са осъществени под управлението на Специализираната прокуратура. В хода им са осъществени претърсвания на компютри, употребени от български жители, обект на следствието, и е „ конфискувана “ криптовалута за към 3 милиона $ (равняващи се на към 5 млн. лева), оповестиха през вчерашния ден от Спецпрокуратурата.

Образуваното в края на юни 2018 година досъдебно произвеждане по случая и резултатите от следствието нямат аналог както в България, по този начин и в Европа.

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на три лица, откакто на 22 ноември 2018 година бяха конфискувани употребени от тях компютри и флашпамети, хардуерни портфейли, бележници с данни за голям брой сметки на съществуващи и несъществуващи физически лица, които са били изпозвани в противозаконната скица за придобиване на криптовалрута. Иззет е и лек автомобил на стойност 60 000 лева, платен с пари от незаконната активност.

Открити са също голям брой цифрови комбинации – кодове за достъп до съответни платформи, предлагащи услуги за предпазване и придобиване на криптовалута, както и за достъп до хардуерни портфейли (места за предпазване на криптовалута).

Тримата упрекнати са работили извънредно професионално и подмолно. Използвали са новаторски механизми, профилирани софтуери и най-много, високи компютърни знания в региона на търговията с криптовалута.

С определение на Специализирания углавен съд на двама от упрекнатите са взети ограничения за неотклонение „ задържане под стража “. На третия участник наблюдаващият делото прокурор е определил „ парична гаранция “ в размер на 50 000 лв..

От домовете им са конфискувани компютри и флашки, цялостни с портфейли за криптовалути, бележници с данни за голям брой сметки, на които са държани отмъкнатите цифрови пари. Открити са и голям брой цифрови комбинации – кодове за достъп до съответни платформи, които оферират услуги за предпазване и придобиване на криптовалута. Според проверяващите данните са били нужни на групата, с цел да приготвят идващия си удар, който щял да бъде за над 15 млн. лева

След акцията колата и криптовалутите са иззети. За водач на групата е посочена Милена Митева, която от години се занимава с криптовалути. Тя и артистът са оставени в ареста от спецсъда. Любомир Болчев е на независимост с гаранция от 50 хиляди лева Решението може да се апелира пред спецапелативния съд.

И тримата са неосъждани.

Групата е упрекната, че е работила като тайфа за измами.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР