Бананите са сред любимите плодове на много от нас. Освен,

...
Бананите са сред любимите плодове на много от нас. Освен,
Коментари Харесай

7 причини да ядем по два банана всеки ден

Бананите са измежду обичаните плодове на доста от нас. Освен, че са вкусни и засищащи, те също по този начин са и доста потребни.

Първоначално култивирани от народите в Югоизточна Азия и Западна Океания, през днешния ден те могат да бъдат открити на всички места.

В света на кулинарията бананите се разделят на 2 съществени типа - десертни или жълти банани и зелени банани, които се употребяват най-вече за готвене. Макар у нас да ядем бананите най-много сурови, в действителност те могат също толкоз сполучливо да се готвят, пържат и пекат.

Бананите са засищаща и здравословна храна, тъй като съдържат малко калории и мазнини, а в същото време са богати на доста значими хранителни субстанции.

Ако имате съмнения по отношение на похапването на банани всеки ден, то вижте тези 7 аргументи, които ще ви убедят, че би трябвало да изяждате по два банана всеки ден:



Артериалното ви налягане ще се върне в норма

Бананите съдържат към 420 мг калий, който спомага за понижаване на кръвното налягане.

Ще се освободите от непотребните килограми

Бананите са богати на фибри и основават чувство за задоволеност. Скорбялата, която се съдържа в тях, понижава апетита. Тя смъква нивото на кръвната захар и усилва чувствителността към инсулина. А от регулацията на инсулина непосредствено зависи дали ще трупате непотребни мазнини.

Рискът от анемия понижава

Бананите съдържат доста желязо, което подтиква производството на червени кръвни телца. Те съдържат и витамин B6, който контролира равнищата на глюкоза в кръвта.



Храносмилането ви ще се усъвършенства

Бананите се усвояват елементарно и не нервират стомашно-чревния тракт. Устойчивата скорбяла, която се съдържа в бананите, не се храносмила и минава в дебелото черво, където служи като ефикасна хранителна среда за потребните бактерии.
Банани могат да се ядат и при гастрит и киселини в стомаха.

Нивата ви на стрес ще спаднат

Бананите съдържат триптофан, който се трансформира в серотонин и основава чувство за благополучие.
Един банан съдържа към 27 мг магнезий. Този минерал дава отговор за положителното въодушевление и здравословния сън.



Ще наваксате дефицита на витамини

Бананите са богати на витамин B6. Това оказва помощ на организма да създава инсулин, хемоглобин и аминокиселини, които са нужни за основаването на здрави нови кафези. Те съдържат и 15% от дневната норма на витамин С.

Ще бъдете по-енергични

Калият, който се съдържа в бананите защищава от мускулни конвулсии, до момента в който въглехидратите обезпечават задоволително сила и устойчивост за интензивни тренировки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР