Бананите са един от любимите ни плодове и често си

...
Бананите са един от любимите ни плодове и често си
Коментари Харесай

Какво имат бананите, което другите го нямат

Бананите са един от обичаните ни плодове и постоянно си ги хапваме сладко-сладко, най-много като междинно хранене. Освен потребен за здравето с витамините и минералите си, този плод е и много изобилен. А резултатът се дължи на едно вещество в състава - стабилно нишесте .
 Бананите и за какво в никакъв случай не трябва да ги ядем за закуска
Защо да не ядем банани за закуска

Повече вреди, в сравнение с изгоди

То е част от категория въглехидрати с ниско мелене. Те действат повече като фибри, тъй като не се усвояват и минават непроменени през стомашно-чревния тракт . Там работят като пробиотик и подкрепят чревната флора. Именно по тази причина се назовава стабилно.

Храните, които ги съдържат, не ни натоварват с непотребни калории. Те, включително и бананите, оказват резултат върху апетита и равнищата на кръвна захар. Тъй като огромна част от въглехидратите на устойчивото нишесте не се усвояват, не доближават до кръвообращението и не провокират скок на кръвната захар .
 Снимка 520217

Изследванията демонстрират, че включването на до 40 грама стабилно нишесте дневно в диетата може да усъвършенства инсулиновата сензитивност на хора с метаболитен синдром.

Устойчивото нишесте подкрепя здравето и на червата, чревния микробиом и перисталтиката. То храни положителните бактерии, по тази причина бананът може да се смята за пробиотична храна . По този метод управлява и тежестта.
 Снимка 520221

Когато похапваме постоянно банани, контролираме и апетита. Устойчивото нишесте забавя възприятието за апетит , тъй като лишава доста време за мелене и по този начин отсрочва идващото ни похапване. А с това си подсигуряваме по-малко употребявани калории за деня, предава.

Бананът е най-лесният метод да си набавим стабилно нишесте. То се съдържа и в овесените ядки, само че когато са минали през термична обработка, както и в сготвения бял фасул. Среща се и в картофите, само че би трябвало първо да ги сготвим, а по-късно да ги оставим да се охладят добре, с цел да може още веднъж да се създаде.
 Бананите, обелките им и какво още можем да създадем с тях
За какво да използваме обелките от банани

От почистването до козметиката

Жълтият плод път няма потребност от никаква подготовка - единствено белим и хапваме. А количеството стабилно нишесте е най-голямо в най-зелените банани . И колкото по-зрели стават, толкоз по-малко е то - за сметка на множеството захар.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР