(БАН) възразява срещу размера на средствата, предвидени за нея в

...
(БАН) възразява срещу размера на средствата, предвидени за нея в
Коментари Харесай

Недоволство в БАН заради размера на бюджета ѝ за следващата година

(БАН) възразява против размера на средствата, планувани за нея в бюджета за идната година.
В мнение, изпратено до ръководителя на Народното събрание и до ръководителите на парламентарните групи, Общото заседание на Българска академия на науките упорства парите за Академията през идната година да бъдат с 11 214 000 лева повече от плануваните 117 857 000 лева
" При по този начин планувания бюджет за идната година Българска академия на науките ще бъде в положение да увеличи главната заплата за помощник до 832 лева, което е повече от неуместно на фона на оповестената стартова заплата на учителите от 1260 лева ", показват от.
 Опитват да унищожават Българска академия на науките, сигнализират от АБВ Опитват да унищожават Българска академия на науките, сигнализират от АБВ
В проектобюджета за 2021 година прозира задачата на Борисов да бъде ликвидирана Българска академия на науките, сигнализира водачът на АБВ Румен П...
Оттам приветстват декларираното желание главната заплата на помощник във висшите учебни заведения да бъде 1300 лева, само че предизвестяват, че това ще докара до нов парадокс - учени на идентични длъжности в Българска академия на науките и вузовете да имат голяма разлика в заплащането, което ще провокира неконтролируемо приключване на фрагменти от Българска академия на науките, " третирана по извънредно неправдив метод ", предизвестяват учените.
Те са сюрпризирани и от обстоятелството, че за първи път Академията е включена в лист с обществени институции, които могат да употребяват до 95% от своя бюджет до декември идната година, определяйки този акт този акт като " унизително омаловажаване на ролята на Българска академия на науките ".
" Категорично възразяваме против това следващо финансово дискредитиране на Академията и Ви уверяваме, че няма да останем безмълвни очевидци на нейното смазване. Призоваваме народните представители да не бъдат съучастници в този развой ", показват от управата на Академията.
В умозаключение от там акцентират, че биха желали да имат вяра, че научните проучвания и нововъведения не са единствено декларативен приоритет, а осъзната нужда и действителна грижа за сполучливото развиване на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР