Балони в цветовете на българското знаме полетяха над центъра на

...
Балони в цветовете на българското знаме полетяха над центъра на
Коментари Харесай

Протестите: Ден 50 – Балони с цветовете на трибагреника полетяха над София

Балони в цветовете на българското знаме полетяха над центъра на София в 50-тия ден на против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.
" Днес имаме самобитен празник ”, разгласи единият от самопровъзгласилите като „ Отровното трио “ Арман Бабикян. " Затова взехме решение да вдигнем високо трибагреника на България, с цел да знаят всички, против които се събираме, и всички, поради които се събираме вечер тук, за какво сме на този площад, най-високо за нас на този площад не стоят персоналните ни пристрастия, а желанието ни България да стои над всичко, демокрацията да стои над всичко, законността да стои над всичко и най към този момент над мафията. Честит ви 50-и ден, съобщи още Бабикян. Надявам се, че балоните летят задоволително високо, та да ги видят добре - бяло, зелено, алено.
 Euractiv: Европейски Съюз, кьорав ли си за ставащото в България? Euractiv: Европейски Съюз, кьорав ли си за ставащото в България?
Четвъртък (27 август) ще означи 50-ия ден на митинги - откогато българите излязоха на улицата, с цел да изискат оставката на премиера Бо...

За момента митингът в така наречен Триъгълник на властта в центъра на София протича умерено, а наличието е неенергично. И през днешния ден блокираните кръстовища остават три на брой – пл. Независимост, Софийския университет и Орлов мост. Исканията на протестиращите остават същите – оставка на държавното управление на Борисов и на основния прокурор, предварителни избори и длъжностен кабинет.
Протестиращите издигнаха самобитна „ Стена на позора ”, на която бяха закачени фотосите на премиера Борисов, на Менда Стоянова, на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и на Даниела Дариткова. Те приканиха всички да се съберат на 2 септември на пл. Независимост.
Днес сутринта протестиращи и представители на гражданско придвижване “БОЕЦ ” блокираха поредно всички входове на Съдебната палата в столицата, като част от поредицата „ блокади-изненади “. Дори и след 9 часа постройката с двата лъва – “бърлогата на мафията ”, както протестиращите я нарекоха, остана затворена, макар че на няколко пъти обявиха, че не попречват влизането в нея на жители или адвокати.
 Протестите: Ден 49 - Протестиращите пишат претекстове за оставката на Борисов (СНИМКИ) Протестите: Ден 49 - Протестиращите пишат претекстове за оставката на Борисов (СНИМКИ)
Протестиращи се събраха още веднъж в Триъгълника на властта – сред Министерски съвет, Партийния дом и Президентството, съобщи БГНЕС...
За да имаме правова страна, първата стъпка е оставка на премиера Бойко Борисов и оставка на основния прокурор Иван Гешев, обявиха протестиращите, които на няколко места по фасадата сложиха обичайните за акциите им лепенки “Офис на Пеевски ”. Гражданите показаха и недоволството си от обстоятелството, че основният прокурор, чийто кабинет се намира в постройката, не употребява централния вход, с цел да влиза в нея. „ Съдебната палатка “, иронично назоваха протестиращите храма на Темида, а към един от отворените прозорци полетяха и яйца. Такива бяха оставени пред входовете.
Според жителите, изразяващи недоволството си, вчерашната оставка на правосъдния министър Данаил Кирилов няма да тушира силата на митингите, както, съгласно тях, това не се случи и при предходните рокади на кабинета.
Демонстрация довечера. На нея участват и представители на гражданско съдружие БОЕЦ отпред с Георги Георгиев. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР