Балонът, забелязан над Латинска Америка, е китайски и е за

...
Балонът, забелязан над Латинска Америка, е китайски и е за
Коментари Харесай

Китай: Балонът над Латинска Америка е за граждански цели

Балонът, видян над Латинска Америка, е китайски и е за цивилен цели, съобщи на конференция говорителката на министерството на външните работи на Китай Мао Нин, представена от Ройтерс.
Мао добави, че балонът има лимитирани благоприятни условия да трансформира личния си курс.

Колумбийските Военновъздушни сили оповестиха в малко изказване в събота, че техните системи за Противовъздушна отбрана са засекли евентуален балон в петък сутринта.
" Това е непредвиден, изолиран случай ", съобщи Мао в отговор на журналистически въпрос за това какъв брой съществено е случилото се. Тя добави, че Китай и Съединени американски щати би трябвало да се оправят с навлизането на китайския аеростат в американското въздушно пространство по спокоен и подобаващ метод, без използването на мощ.
Китайският балон, свален от американските военни, откакто в продължение на няколко дни хвърча над Съединените щати, разпали през вчерашния ден политическа дискусия в Съединени американски щати, като републиканците упрекнаха президента Джо Байдън, че не е реагирал по-бързо и по-твърдо.

" Както нормално, когато става дума за национална сигурност и външна политика, администрацията на Байдън реагира първо прекомерно колебливо, а по-късно и прекомерно късно ", съобщи в " Туитър " водачът на републиканците в Сената Мич Макконъл. " Не биваше да разрешаваме на Китайската национална република да се подиграва с въздушното ни пространство ", съобщи още той и назова това " пропусната опция " да бъде предпазен " суверенитетът на Съединени американски щати ", съобщи Франс прес.
В събота американските военни смъкнаха китайския балон край крайбрежията на Южна Каролина, в югоизточната част на страната. Пентагонът счита, че балонът е шпионски, предопределен за събиране на поверителна информация. 
Инцидентът провокира дипломатическа рецесия сред Пекин и Вашингтон, а ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкън анулира в последния миг визитата си в Китай.
Пекин, който твърди, че става дума за граждански летателен уред, упрекна Съединени американски щати, че са " реагирали прекомерно остро ", като са употребявали мощ, и съобщи, че " си резервира правото " да отвърне на удара.
Операциите по изваждане на отломките започнаха в събота. Те са разпилени в радиус от към 11 километра. 
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
06 Фев 202323406 Фев 2023206206 Фев 202361306 Фев 2023101005 Фев 202368905 Фев 20233269КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023370111 Яну 2023230605 Фев 202339726 Яну 2023587
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР