Балканският картел в момента е най-активният на европейско ниво“, се

...
Балканският картел в момента е най-активният на европейско ниво“, се
Коментари Харесай

Испанската полиция спипа почти тон кокаин, предназначен за „Балка...

" " Балканският картел " сега е най-активният на европейско равнище “, се отбелязва в известието.

 

Служителите на реда настояват, че латиноамерикански банди изпращат кокаин, прикрит измежду легални артикули в контейнери, идващи с кораби в испанските пристанища. Операцията започва след сигнал за идването на резервоар със " доста количество кокаин " в Алхесирас в провинция Андалусия, едно от водещите пристанища в Испания. Агентите, които от дълго време проверяват активността на " Балканския картел ", също са имали информация, че тази група, формирана от жители от някогашна Югославия, е търсила метод да преработи този кокаин.

 

В същото време те получават предизвестие от Колумбия, че еквадорски транспортен съд, който стопира в Колумбия, възнамерява да транспортира кокаин до пристанище в Испания. Агентите разпознали номера на кораба и когато той доплавал в Алхесирас, следователите отворили контейнерите и разкрили 415 кг от опиата.

 

Основавайки се на нова информация те схванали, че в Алхесирас идва различен резервоар с дрога. В него разкрили още 500 кг кокаин. „ Трудностите при проучването на членовете на тези организации са в тяхната подвижност. Те са в положение да пропътуват хиляди километри, с цел да проведат среща. Разследването не престава, с цел да бъдат разпознати всички членове на мрежата и да бъдат задържани ", оповестиха от испанската полиция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg