Балканските държави могат да започнат присъединяването си към ЕС през

...
Балканските държави могат да започнат присъединяването си към ЕС през
Коментари Харесай

Балканите да разрешат териториалните си спорове

Балканските страни могат да стартират присъединението си към Европейски Съюз през 2025 година, само че единствено в случай че разрешат граничните си разногласия. Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан – Клод Юнкер, представен от France 24.

Юнкер акцентира, че това е единствено „ ориентировъчна дата “ за Сърбия и Черна гора. През предходната седмица излязоха информации, че в Европейски Съюз е взето решение двете страни да бъдат признати до 2025 година В същото време има от ден на ден информации за ускорение на процеса за приемане на страните от Западните Балкани.

„ Няма по какъв начин да приемем страните от Западните Балкани без те да са разрешили своите гранични спорове. Няма по какъв начин да заявим, че ще решим всички въпроси малко след приемането. Това няма да стане, до момента в който аз съм тук “, съобщи Юнкер.

В Европа към този момент има опасения, че Балканите са сложени под съветско въздействие. За това има и предпочитание за бърза интеграция. Все отново Европейски Съюз упорства за решение на териториалните разногласия.

В същото време Македония и Гърция към момента не могат да решат разногласието с македонското име.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР