„Балканкар-Георги Михайлов“ АД, град Кнежа, специализирано в производството, ремонта и

...
„Балканкар-Георги Михайлов“ АД, град Кнежа, специализирано в производството, ремонта и
Коментари Харесай

Балканкар - Г. Михайлов“ АД подписа договор за сътрудничество с руските концерн„Тракторни заводи“ и „Уником“


„ Балканкар-Георги Михайлов “ АД, град Кнежа, профилирано в производството, ремонта и сервиза на електромагнити, реверсори, постояннопотокови електродвигатели, електрически табла, съоръжения, бобини и ротори за каростроенето, подписа контракт за съдействие с концерна „ Тракторни фабрики “, Русия и Завод за нефтопромишлено оборудване„ Уником “. Той бе подписан от притежателя на българската компания инж. Теодор Осиковски, Сергей Шараев, шеф Износ на „ Тракторни фабрики “ и Алексей Солодовников, общоприет шеф на „ Уником “. Руските сътрудници посетиха българското дружество и се срещнаха с индустриалните му благоприятни условия. Те се срещнаха с Мирослав Петров, регионален шеф на Плевен и показаха капиталовите си планове за община Кнежа.

След приемане от съветската страна на нужните документи ще бъдат конкретизирани параметрите на доставки и произвеждане на трактори. Осъществяването на инвестицията в „ Балканкар-Георги Михайлов “ ще разшири пазарните позиции на предприятието и ще му разреши достъпа до нови пазари и технологии, както и ще подсигурява опазване на работните места, а при разширение на производството и разкриване на нови. Чрез нея съветските компании тя ще получат достъп до пазарите на Балканите и Турция. Изборът на българската компания за сътрудник демонстрира, че години след изгубването на голямото българско мегапредприятие „ Балканкар “, считано за един от най-големите производители на електрокари в света през 70-те до началото на 90-те години на 20 век, едно от неговите подразделения продължава да работи, а марката продължава да е позната на съветския пазар. Реализацията на инвестицията ще подсигурява претовареност на територията на община Кнежа.

С регионалния шеф на Плевен Мирослав Петров беше дискутирана концепцията през идната образователна година в Професионалната гимназия по механоелектротехника “Христо Смирненски “ да бъде открита паралелка, която да приготвя експерти в региона на ремонта и сервиза на електрооборудване. По този метод образованието ще бъде съобразено с потребностите на бизнеса на територията на общината.

„ Балканкар-Георги Михайлов “ разполага с 7500 кв.м. застроена повърхност, има лична подстанция, станция за отпадни води и опция за потребление на природен газ.В момента в предприятието работят 78 стругари, оператори на металорежещи машини, електротехници, заварчици.

Концерн „ Тракторни фабрики “е най-големият производител на селскостопанска техника,подемна и железопътна техника в Русия. В структурата на групата влизат 17 к омпании в 10 области на страната, Дания, Германия, Холандия и Сърбия. Основните посоки, в които компанията работи са:селскостопанско машиностроене,промишлено и железопътно, машиностроене със особено предопределение. Тя оперирара в 40 страни.Пакет от акции от компанията са листвани на Франкфуртската фондова борса. В структурата на компанията работят 20 хил.служители.

Завод за нефтопромишлено съоръжение „ Уником “ е един от водачите на съветския пазар в производството на съоръжение и аварийни елементи за нефтената и газовата индустрии. Отчитайки потребностите на тези промишлености той създава и тракторни шасита. Има посланичество в Китай. Притежава повече от 10 лични патента за разнообразни механически решения.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР