Балкан загуби от ЦСКА в третия кръг на НБЛ, а

...
Балкан загуби от ЦСКА в третия кръг на НБЛ, а
Коментари Харесай

Тони Дечев: Нещата не стават по лесния начин, стават по трудния

Балкан загуби от ЦСКА в третия кръг на НБЛ, а ето по какъв начин треньорът на отбора от Ботевград разяснява провалянето в София. 

" Не е въпросът какво ще измисля аз, въпросът е в метода, по който започваме съвсем всички мачове, в които играем 20-25 минути от тях. Това им споделих на момчетата в съблекалнята - с такова отношение, с подобен метод на битка на терена, без значение дали си във фаза нахлуване или зашита, няма по какъв начин да спечелим мач. За страдание това е единствено една от аргументите. Другите аргументи - изгубили сме битката, стреляме със слаб %, всичко това го разбирам. Но да нямаш от първата до последната минута централизация за дилемите, които имаш, да се опитваш по най-хубавия метод да ги изпълняваш, да се биеш във всяка една секунда на срещата за всяка една топка по терена, било под нашия панер или под непознатия панер, това не мога да го схвана. Всичко друго може да не ти върви, само че да не показваш предпочитание, отношение и отговорност къ  задачите, които всеки състезател би трябвало да има на терена и да ги извършва, това не го разбирам. 

Защитата не е изменена, аз такава зашита желая. Те просто първоначално се пробват всякога да пробват по лесния метод. По лесния метод не стават нещата. Става по сложния метод - с старания, с работа, с тренировки, с отговорност в мачовете, с борба. С това става. Не става с -:Дай да пробваме по този начин, пък след това като забележим, че не става почваме да играем. ". Така няма да се получат нещата. Съжалявам, само че дори към този момент не мога да кажа, че вървим напред. Съжалявам, че съм толкоз прочувствен, само че нищо от това, което говорихме и тренирахме през днешния ден не го видяхме на терена. Видяхме го за доста къси интервали в края на мача, когато той към този момент беше отвън надзор. 
 Убедителен ЦСКА подчини първенците в София Убедителен ЦСКА подчини първенците в София
Не мога да си го обясня. Ние сме изиграли два мача в евротурнирите и два мача в Лигата. Как може за два мача в Европа и два в шампионата да направиш някакъв общоприет разбор и заключения. Това е някакси несериозно. Опитвам се да си обясня. Аз имам някакво мое пояснение, само че не е моментът нито тук да го изяснявам на някого, нито да се извинявам. Днес главният фактор беше желанието, отношението и методът, по който играчи ми играха във фаза отбрана при започване на мача. Цяло полувреме те не се сбиха за нито една топка, по-късно към този момент като видяха, че мачът стартира да отива в канала, започнаха. Но от време на време е късно и може би тимът, който повече желае, повече се бори, най-после премията е за него. 
 Росен Барчовски: Трябва бързо да слезем на земята Росен Барчовски: Трябва бързо да слезем на земята
Най-важното нещо е всички да са здрави. Ако упражняваме за евротурнирите по един метод, тъй като някой е контузен, там имаме и един състезател, който ни оказва помощ, след това в българското състезание него го няма, идва някой, който не е подготвен да играе... Звучи като опрощение, само че това са в действителност неща, които се случват по време на тренировките. А то няма и толкоз време за тренировки, в случай че би трябвало да бъдем почтени. Когато играем сряда-събота, просто би трябвало мъжко отношение, темперамент, притискане на зъби и в минутите, в които си на терена да си вършиш работата, с цел да може повече хора да влязат в игра, да има по-голяма ротация, с цел да може да си по-свеж за идната подготовка и за идващия мач, който идва след два дни. Това е истината. ", изрази мнението си Дечев. 

Снимка: НБЛ 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР