Балкан спечели турнира в памет на Георги Христов, който се

...
Балкан спечели турнира в памет на Георги Христов, който се
Коментари Харесай

Балкан се пребори за първото място на турнира в памет на Георги Христов

Балкан завоюва шампионата в памет на Георги Христов, който се организира в Ботевград. Действащите вицешампиони в НБЛ надделяха Черно море Тича със 78:73 в среща от последния трети ден, изиграна в „ Арена Ботевград “.

По този метод селекцията на Георги Христов финишира другарската конкуренция с цялостен актив от две победи, а баскетболистите на Георги Давидов завършиха на противоположния полюс и приключиха на последната трета позиция, кипърският АЕЛ остана втори с триумф и проваляне.

Това се оказа задоволително за „ зелените “ да съберат баланс от три победи и една загуба преди старта на новия сезон, до момента в който „ моряците “ към момента не знаят какво е триумф в хода на своята подготовка и имат три загуби. За ботевградския отбор следва контрола с Берое в Стара Загора на 26 септември (четвъртък). От своя страна Черно море ще взе участие на Черноморските игри във Варна на 26 и 27 септември, а на полуфиналите ще срещне Шумен.

Високата ефикасност се резервира в запазена марка още в началните минути и в края на дебютния интервал домакините се отскубнаха с 2 точки. „ Зелените “ усилиха доста оборотите в идната десетка и резултатът не закъсня, с цел да се приберат в съблекалнята при 50:39 в своя изгода.

Действащите вицешампиони се опазиха от това да позволяват огромни съмнения в хода на третата част и след 30 минути игра се пребориха за актив от 7 точки. В заключителната четвърт „ моряците “ демонстрираха, че нямат желание да се предават и фантазията им за поврат изглеждаше все по-жива, само че ботевградският отбор удържа водачеството си до финалната сирена.

Иван Гаврилович поведе колоната на реализаторите за Балкан със 17 точки. Кори Рийвс се отличи с 15, Андрей Иванов финишира с 13.

Джон Флорвиъс отговори за Черно море с 15 точки. Николай Стоянов записа 15, Цветомир Чернокожев остана 13, Дехуан Граф остави на сметката си 12.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР