Балкан победи Отава във втори мач от група D на

...
Балкан победи Отава във втори мач от група D на
Коментари Харесай

Тони Дечев - за ФИБА Къп, мача с ЦСКА, контузията на Димитров и новия гард

Балкан победи Отава във втори мач от група D на шампионата ФИБА Къп, а ето по какъв начин треньорът на отбора от Ботевград Тони Дечев разяснява триумфа, идващия противник в конкуренцията, мача с ЦСКА в НБЛ. Той разкри каква е травмата на капитана Димитър Димитров, показа усещанията си от новия гард на отбора Никос Дипларос и приказва за бъдещето на Калвин Годфри. 

- Г-н Дечев, два триумфа от два мача във ФИБА Къп, очаквахте ли този процес?
- Не е неприятно, нали... Това ни беше задачата. След първия мач в Левице, който взехме, който е основен до този миг, беше значимо да вземем днешния мач. Независимо, че не беше доста елементарно ние си свършихме работата - две от две. Имаме още два домашен мача и считам, че в случай че вървим с този сюжет можем да осъществим първата цел, която сме си сложили. А точно да минем първата фаза от ФИБА Европа, което няма да е по никакъв начин зле за метода, по който към момента изглеждаме. 
 Балкан профуча през чехи за втора поредна победа във ФИБА Къп Балкан профуча през чехи за втора поредна победа във ФИБА Къп
- Колко е тежък идващият ви противник в шампионата (б.р. кипърският Керавнос)?
- Да, Керавнос е сериозен противник с доста положителни чужденци. Те победиха Опава в Чехия. Смятам, че те и ние ще бъдем тимовете, които ще се опитаме да вземем първите две места. Кой ще бъде първи и кой ще бъде втори зависи от мача тук. Ако успеем да го вземем, тогава ще мислим за първото място. Първата ни цел да побеждаваме единствено мач за мач. 

- Наскоро споделихте, че бъдещето на Годфри не е доста, в този момент към този момент знаете ли какво е то?
- Засега сме взели решение той да играе във ФИБА Къп и считам, че той ни оказва помощ, изключително в случай, че Митко има здравословни проблеми. Видяхте, че през днешния ден не беше в състава. Смятам, че към този момент като проект нещата вървят добре, а всичко оттова нататък зависи единствено от него. 

- Какво е положението на Димитър Димитров?
- Митко има болки в кръста, които го мъчат към този момент десетина дни. Опитахме вид, в който да не тренира и да играе. Видяхте, че не се получи доста сполучливо и в този момент взехме решение до момента в който не се оправи изцяло да не го форсираме. 

- Имате и нов гард в състава - Никос Дипларос. Доволен ли сте от неговото показване?
- Да, несъмнено, че съм удовлетворен. Както споделих още като го привлякохме, това момче със самочувствието, което има на гард, който е играл на много високо равнище в Гърция и с навиците, които има да играе нападателно и в отбрана и в нахлуване, мисля че много ни оказва помощ, с цел да трансформира темпото, което е супер. 

- Предстои ви мач в НБЛ против неубедителния до този миг тим на ЦСКА, какви са упованията?
- Мач с мач не си наподобява. Това, че тимът на ЦСКА не е бил безапелационен в първите два мача, не значи, че ще играе по този начин. При всички случаи при тях също има развой на създаване, както при всеки тим при започване на сезона. Сигурен съм, че и вие знаете, че не можете да видите оптималните благоприятни условия на нито един тим при започване на сезона. Единствените, които се приближават до формата, която би трябвало да имат са Рилски състезател, тъй като стартират доста рано подготовка, готвят се за ФИБА квалификации и това им носи триумф първоначално. Те наподобяват най-добре, до момента в който всички други тимове търсим себе си. 

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР