Бaлкан победи Академик Бултекс с 82-76, но ще запише в

...
Бaлкан победи Академик Бултекс с 82-76, но ще запише в
Коментари Харесай

Небойша Видич направи формално нарушение на правилника, водещо до служебна загуба

Бaлкан победи Академик Бултекс с 82-76, само че ще запише в служебна загуба в този мач. 5:04 минути преди края на срещата Небойша Видич пусна петима чужденци по едно и също време в игра, което е в прорез с член 74 от наредбата на НБЛ. Правилникът изисква дуелът да бъде доигран и казусът разказан в отчета.

 Академик Бултекс загуби в Косово, само че резервира шансове за финалната четворка
Академик Бултекс загуби в Косово, само че резервира шансове за финалната четворка

Българите заздравиха отбраната и понижиха вредите в последната четвърт

" За този случай е отговорен старши треньорът, т.е. аз самият. Ситуацията е извънредно неприятна, тъй като едно нехайство заличава толкоз солидна подготовка за тази толкоз значима за нас среща ", сподели след срещата старши-треньорът на Балкан Небойша Видич.

" Наистина ще бъде тъпо, в случай че загубим служебно. Защото се видя, че в по-голяма част от мача успяхме да надиграем противника и да го спечелим. Ако решението бъде взето, не ни остава нищо друго, с изключение на да побеждаваме във всички останали мачове, с цел да запазим първото място ", сподели пред медиите баскетболистът на Балкан Христо Захариев.

Главният арбитър на срещата и дежурният представител на БФ Баскетбол и би трябвало да изготвят отчет за случая, който да бъде изпратен в офиса на НБЛ незабавно след края на срещата. Санкцията планувана в ДАП за нарушаването е служебна загуба.

 Снимка 348631
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР