Балкан (Ботевград) спечели драматична победа със 71:69 като гост на

...
Балкан (Ботевград) спечели драматична победа със 71:69 като гост на
Коментари Харесай

"Балкан" обърна "Левски Лукойл" след голяма драма в първата битка за баскетболната титла

Балкан " (Ботевград) завоюва трагична победа със 71:69 като посетител на " Левски Лукойл " в първия мач от финала на Националната баскетболна лига. Гостите изоставаха с 11 точки в средата на третата четвърт, само че демонстрираха доста по-здрави нерви в инфарктните последни минути на дуела.

" Левски Лукойл " влезе в последната четвърт с задатък от седем точки - 52:45. Сините обаче започнаха кошмарно финалните 10 минути и " Балкан " направи серия от 14 следващи точки, с цел да поведе с 59:52.

Трябваше да минат цели пет минути и пет секунди от последната част, преди домакините да отбележат панер. Той обаче беше последван от още два и " Левски Лукойл " стопи пасива си единствено до една точка при 59:60.


© LAP.bg

В идващите минути " Балкан " няколко пъти се откъсваше с три-четири точки, само че " Левски Лукойл " още веднъж се доближаваше на една. Девет секунди преди края сините съумяха да изравнят резултат при 69:69.

Последва нарушаване в интерес на " Балкан ", а Дивон Уошингтън не сбърка от наказателната линия за 71:69. В оставащите пет секунди Станимир Маринов опита да донесе победа на " Левски " със пукотевица от тройката, само че пропусна.

Венцислав Петков беше най-резултатен за спечелили с 20 точки. Той се включи от пейката за 26 минути, в които вкара три тройки от шест опита и общо седем коша от игра от 12 стрелби. Друга запаса - Дейвид Хоутън, добави 12 точки. Уошингтън се регистрира с дабъл-дабъл от 13 точки и 11 битки.


© LAP.bg

За " Левски Лукойл " Станимир Маринов означи 19 точки. Божидар Аврамов записа 14 точки, само че вкара единствено пет от 18-те си стрелби от игра и направи няколко решаващи неточности в заключителните минути.

С днешния триумф " Балкан " лиши домакинското преимущество, което " Левски Лукойл " си завоюва след първото място в постоянния сезон. Следващият мач от серията още веднъж е в столичната зала " Универсиада " - на 23 май.

След това серията се мести в Ботевград. Играе се до три победи от оптимални пет дуела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР