Балкан Ботевград победи Миньор 2015 с 85:67 като гост при

...
Балкан Ботевград победи Миньор 2015 с 85:67 като гост при
Коментари Харесай

Балкан Ботевград развали празника на Миньор 2015 при откриването на обновената зала Борис Гюдеров

Балкан Ботевград победи Миньор 2015 с 85:67 като посетител при дълго чаканото разкриване на обновената след месеци зала „ Борис Гюдеров “ в Перник.

Домакините сътвориха същински баскетболен празник със специфична стратегия, доста занимания и изненади за феновете, които пък бяха изпълнили до краен лимит оборудването. На трибуните бяха и доста публични посетители, в това число президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Мачът стартира нервно за домакините, които небрежно изостанаха с 0:5, само че след това дадоха отговор със страхотна серия от 12 следващи точки, с което поеха водачеството в резултата. За злощастие на домакинските почитатели обаче това бяха и последните по-позитивни моменти за тях довечера, защото от този миг нататък ботевградчани поеха напълно контрола върху дуела.

Още до края на първата четвърт първенците бяха си обезпечили преднина, която в хода на втората и третата част непрекъснато увеличаваха, с цел да поведат с 69:44 преди последните 10 минути.

В последната част домакините от Миньор 2015 въпреки всичко понамалиха изоставането си, с цел да пристигна финалната сирена при пасив за тях от 18 точки - 67:85 и под бурните овации на последователите в залата.

По 20 точки за спечелилите означиха Майки Диксън и Георги Герганов, като Диксън добави и 12 асистенции, с цел да оформи " дабъл-дабъл ". С " дабъл-дабъл " се регистрира и Йордан Минчев - 18 точки и 10 битки, а също с 18 пункта приключи Димитър Димитров.

За Миньор 2015 Перник Александър Милов осъществя 21 точки, до момента в който Данило Аранитович завърши с 11.

След триумфа, който беше дебютен за Небойша Кнежевич отпред на Ботевград, отборът към този момент е с баланс 9-8 на 5-ото място в класирането, а перничани са 9-и с 6-11.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР