Българското законодателството е много добро, но изпълнението надолу е довело

...
Българското законодателството е много добро, но изпълнението надолу е довело
Коментари Харесай

Гуцанов пред млади социалисти: Порочното управление на ГЕРБ трябва да бъде променено

" Българското законодателството е доста положително, само че осъществяването надолу е довело нещата до цялостен парадокс на доста места в страната. Типичен образец за това е настоящето ръководство на Варна, което е ръководство на ГЕРБ към този момент повече от 10 години ".

Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия, депутат от " Българска социалистическа партия за България " и някогашен ръководител на Общински съвет-Варна Борислав Гуцанов по време на среща на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, отдадена на тематика " Местна власт ", която се организира в морската столица.


Обучителното събитие се организира по самодейност на млади социалисти от Варна, а участници бяха членове на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия от цяла Североизточна България. То се случва в навечерието на локалните избори и цели да стимулира дейния юношески разговор за политиките на локално равнище и включването на младежите в локалното самоуправление.


Пред младите социалисти Борислав Гуцанов уточни следния неуместен образец от ръководството на ГЕРБ във Варна: " По време на нашето ръководство в града, ние направихме план за осемлентов път в двете направления, който трябваше да коства 39 млн. ГЕРБ осъществя този наш план за 159 млн. лева Това е разлика в размер на 120 млн., които се дадоха на главния строител " Хидрострой ". Част от милионите, които бяха взети от банките, бяха дадени като вложения и бяха свързани с тях - това са компаниите по инхаус процедурите. Същите тези хора взеха последната година от ръководството на ГЕРБ 7,8 милиарда лева без публичен конкурс, без каквото и да било и няма нито един осъден за това ".
Социалистът уточни, че и в този момент не престават порочните инхаус процедури в ръководството на обединението на националното изменничество, на омертата, на войната сред ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи: " Движение за права и свободи е надзорният орган, тези партии се събират и вземат решение кой къде да бъде на позиция, по-късно те са утвърдени от Движение за права и свободи - те дърпат конците ".
По отношение на осемлентовия път и разликата в парите, за които той е бил осъществен, Гуцанов съобщи: " Тези 120 млн., от които по-голямата част са откраднати като пари, се влагат в изборния развой посредством пазаруване на гласове и това води до първото огромно деформиране на резултата на вота, който към този момент няма нищо общо с визията и желанието на хората да гласоподават свободно и по метода, по който те желаят ", изясни социалистът.


Гост на събитието беше и ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Габриел Вълков.
" За мен е извънредно радостно, че подобен вид събития, свързани с локалната власт и включването на младежите в нея, се организират тъкмо по самодейност на Младежкото обединяване в БСП-Варна и нашите структури в Североизточна България. Местната власт не може да съществува без дейното присъединяване на своите жители, а младежите са неизменима част от нашето общество ", показа той пред присъстващите.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР