Българското училище не е просто храм на знанието, то е

...
Българското училище не е просто храм на знанието, то е
Коментари Харесай

Румен Радев: Училището е храм на знанието, където се изграждат личностите

Българското учебно заведение не е просто храм на знанието, то е това свято място, където нашите деца се трансформират в осъзнати персони, само че и от учебното заведение зависи до каква степен те ще бъдат заредени с съответни познания, със блян към новото и непрестанно рационализиране.

Това съобщи президентът Румен Радев при тържественото разкриване на новата образователна година в столичното 18 СУ " Уилям Гладстон ".

Той бе приветстван с бурни овации.

От учебното заведение зависи дали децата ще бъдат почтени жители на родината, подготвени да посрещнат новите провокации и да градят бъдещето на нашето общество, подчертава Радев.

За да могат нашите учебни заведения да отреждат почтено място на България в един все по-конкурентен свят, те би трябвало да бъдат подкрепяни, да пазят и развиват своите обичаи, да имат ерудирани преподавателски сформира и да се употребяват с поддръжката на родителите, прикани президентът.

Високите просветителни стандарти, които се постановат в това учебно заведение непрестанно не престават да притеглят жадните за познание, посочи Радев.

" Тук паралелно с любовта към България, към българския език младите насочиха вик към далечни светове. Затова се натрупат премиите от интернационалните олимпиади и надпревари ", похвали президентът подрастващите.

По думите му без задачата на българското обучение, българската нематериалност и бъдеще са немислими.

Това е денят, в който първият учебно заведение звънец ще отекне над цяла България. Това е денят, в който нашите деца прекрачват прага на учебното заведение, с цел да поемат по пътя към знанието, разясни Радев.

Поколение след потомство жадния за просвещение българин предава този безценен завет на своите деца, означи президентът.

В словото си президентът поздрави за началото на образователната година учителите, децата и родителите, като им пожела да бъдат здрави, сполучливи, любознателни и да не се огъват пред трудностите, а да ги употребяват като трамплин за бъдещи триумфи.

Продължавайте с порив и ентусиазъм по предизвикателния, само че доблестен път към любознанието, сподели Румен Радев.

Той се обърна към учителите, тъй като без тяхната дейна роля и поддръжка напъните в областта на образованието биха били напразни. " Не го забравяйте ", моли президентът към преподавателите.

Продължавайте с думи и каузи да отстоявате територията на духовността и човечността. Каквото и да вършиме, дано бъде с мисъл за България. На добър час, приключи президентът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР