Българското участие в 24-ите Зимни олимпийски игри продължава и утре,

...
Българското участие в 24-ите Зимни олимпийски игри продължава и утре,
Коментари Харесай

Българите в Пекин - ден 3


Българското присъединяване в 24-ите Зимни олимпийски игри продължава и на следващия ден, когато в борбата се впускат три родни представителки.

Ева Вукадинова ще започва в първия манш на гигантския слалом при дамите към 3:30 ч. Тя е със стартов номер 68 от общо 82. Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова ще вземат участие в самостоятелната дисциплинираност на 15 км за дами в биатлона, започваща от 11:00 ч. В стартовия лист липсва четвъртата българка - Лора Христова.

Утре ще бъдат раздадени 9 комплекта оценки вместо 8, защото ще се организира мъжкото втурване, което бе отсрочено поради мощния вятър в Янцин.
Снимка: Reuters

Днес Владимир Зографски приключи на 22-о място в скоковете на естествена шанца на Зимните олимпийски игри в Пекин. Самоковецът не съумя да усъвършенства класирането си отпреди четири години, когато в Пьонгчанг (Южна Корея) зае 14-ата позиция и сложи връх за българския ски скок.

Представителят ни в спортните шейни Павел Ангелов приключи на 28-о място. Българинът усъвършенства класирането си от 2018-а, когато се подреди 37-и. Освен това той записа най-хубавия резултат в кариерата си и най-предно класиране за България при единичните шейни на олимпийски игри.

В Сочи през 2014-а Станислав Беньов приключи на 38-о място, във Ванкувър 2010 Петър Илиев беше 35-и, а Иван Папукчиев 37-и. В Торино през 2006-а Петър Илиев финишира на 31-а позиция.

Снимка: Reuters

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР