Българското служебно правителство няма да преговаря за нов краткосрочен, средносрочен

...
Българското служебно правителство няма да преговаря за нов краткосрочен, средносрочен
Коментари Харесай

РИА Новости: България няма да води преговори с Газпром за нов договор

Българското служебно държавно управление няма да договаря за нов кратковременен, средносрочен или дълготраен контракт с " Газпром износ ", а разговорът ще се води единствено за осъществяването на съществуващия контракт. Това заяви РИА " Новости ".

Агенцията се базира на за диалозите сред българския заместител министър-председател по икономическата политика Христо Алексиев и ръководителя на дирекция " Енергетика " на Европейската комисия Дите Юл-Йоргенсен.
 Кабинетът обяснил на Европейска комисия какво прави с
Кабинетът обяснил на Европейска комисия какво прави с " Газпром "

Европейска комисия е подкрепила концепцията за районно съдействие при диверсификация

" Смятаме, че сходно решение не трябва да се взема от служебното държавно управление . Само постоянен кабинет и парламент могат да поемат подобен нов, предстоящ ангажимент ", се споделя в изказването на държавната пресслужба в София.

От него излиза наяве, че служебното държавно управление първо ще разгласи интернационален търг за дълготрайни доставки на полутечен природен газ, а новото държавно управление ще вземе решение за възможен контракт.

Наскоро България реши да възобнови договарянията за доставките на съветски газ, откакто през април отхвърли да заплаща за горивото по скица , препоръчана от публична Москва, която включваше.
 Очакваме отговор от
Очакваме отговор от " Газпром " дали желаят да договарят

Росен Христов: Предлагаме изменение на сегашния контракт

В отговор бяха спрени газовите доставки за България.

Руският дипломат в София Елеонора Митрофанова удостовери пред " РИА Новости ", че договорът работи до края на годината .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР