Българското селско стопанство е ударено тежко от кризата с коронавируса.

...
Българското селско стопанство е ударено тежко от кризата с коронавируса.
Коментари Харесай

Коронавирус в България: Ако не спасим реколтата, магазините ще останат празни

Българското селско стопанство е ударено тежко от рецесията с ковид. Пет са главните неща, които би трябвало да се създадат в този момент, в случай че не желаеме магазините да останат празни още идната седмица. Това споделя Красимир Кумчев, аграрни производител и агроексперт пред " Дойче веле ".

" Нали единствено допреди десетина дни никой не си представяше празни хранителни лавици в Лондон, Париж, Мадрид, Ню Йорк, само че към този момент ги видяхме. Ако бъдат затворени транспортните коридори, единствено след седмица магазините за хранителни артикули ще са празни. Трябва да се работи в този момент. Различните култури, които се засаждат, имат избран вегетационен интервал и той не е един ден, не е седмица, нито даже два месеца. Каквото би трябвало да се направи, би трябвало да е в идващите 30-40 дни. После ще е късно. Земеделието не е шивашка фабрика, която от един ден да смени производството си и да създава маски и защитни дрехи ", споделя Кумчев.

Призивите му са тревожни и настоятелни, те синтезират настроенията в целия отрасъл.

Още при налагането на изключителното състояние в продължение на две седмици той обществено настояваше за основаване на Национален щаб по продоволствията. В последна сметка щабът беше основан, само че кой знае за какво отпред му сложиха машинен инженер.

Пред този съвет стоят и редица съществени въпроси, които занапред би трябвало да се вземат решение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР