Българското сдружение за популяризиране на летящите безпилотни апарати Drone ARENA

...
Българското сдружение за популяризиране на летящите безпилотни апарати Drone ARENA
Коментари Харесай

Българската Drone ARENA стана третият организатор на дрон състезания със статут Tier 2 на територията на Европа

Българското съдружие за разпространение на летящите безпилотни апарати Drone ARENA стана едвам третият уредник на дрон надпревари от равнище Tier 2 към MultiGP в цяла Европа. Това значи, че Drone ARENA е единствената организация с подобен статут в Централна и Източна Европа, както и една от към 79 в целия свят. MultiGP е най-голямата и най-популярна верига от надпревари с летящи дронове в света.

" С утвърждението за Tier 2 Drone ARENA на процедура прескача равнище Tier 3, което ще даде на българските състезатели доста повече благоприятни условия. Дрон надпреварите към този момент се постановиха като един от спортовете на бъдещето и се веселя, че България е част от този развой. " - съобщи Атанас Атанасов, шеф " Състезания " на Drone ARENA

Междувременно стана ясно, че с новия си статут Tier 2 Drone ARENA ще има опция да провежда у нас първите надпревари със статут на интернационална подготовка. На 11 и 12 август в София Тех Парка ще бъде извършено такова събитие, което ще разреши на първите двама класирали се да се състезават в районната конкуренция в Чикаго, Съединени американски щати. Това значи, че България се постанова като дестинация за квалификации на водачи за дрон надпреварите от най-популярната верига в света.

" Признаването ни за единствената в района и една от двете в Европа Tier 2 организации към MultiGP е следващото доказателство за капацитета на България в този нов и доста перспективен сегмент. Радващо е, че у нас към този момент се образува общественост, провеждат се регулярни надпревари и от ден на ден младежи демонстрират интерес към този нововъзникващ спорт. Получаването на Tier 2 статут е самопризнание както за самата организация, по този начин и за всички участници в събитията ни " - показа Антон Пулийски, от Drone ARENA.

Теренът за надпреварата е възложен от София Тех Парк.

11-12 август в София Тех Парк – World Drone Qualifications 2018 – квалификации за районните съревнования на MultiGP в Чикаго, Съединени американски щати и квалификации за международната купа на FAI в Китай, Шънжън (https://faidroneworld2018.aero/).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР