Българското председателство ще бъде изключително важно. Мисля, че България е

...
Българското председателство ще бъде изключително важно. Мисля, че България е
Коментари Харесай

Барние: Българското председателство ще бъде изключително важно

" Българското председателство ще бъде извънредно значимо. Мисля, че България е добре готова. Основна тематика в дневния ред ще бъде продължаването на договарянията с Обединеното кралство. Завърши първия стадий от Брекзит. Коментирахме с премиера Борисов тематиката за гарантирането на правата на българските жители, които живеят във Англия, както и за британците, които живеят в България. Това сподели по време на визитата си в София основният договарящ на Европейски Съюз по въпросите на Брекзит Мишел Барние.

„ Предстои да утвърдим контракта за овакантяване на Англия от Европейски Съюз. Това ще стане през октомври. Заедно с британците ние би трябвало да търгуваме, само че при положителни условия. Не на последно място е значима и тематиката за сигурността на Европа след Брекзит. По това ще работим през идващите месеци. България е добре готова ", сподели още Барние.

" Надявам се през идващите шест месеца да сме добър тандем с Европейски Съюз и да предвижим Брекзит напред. За нас е значимо да се подсигуряват правата на българските жители във Англия пожизнено. Разбрали сме се правата им да бъдат предпазени ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на конференцията. " Социално-икономическият залог е доста огромен и за Европа, и за Англия. Ако не реализира единодушие това може да засегне доста човешки ориси. Най-важно е да се съблюдават разпоредбите на общия пазар ", акцентира Борисов.

Друга значима тематика е сигурността в Европа. Службите би трябвало да работят в съгласуваност. " Брекзит ще е сложен. Имаме рамка, само че политическата декларация ще би трябвало да се приготви през идващите шест месеца. Затова да си пожелаем триумф ", сподели министър председателят на България. След излизането на Англия от Европейски Съюз в бюджета на съюза ще влизат 10 милиарда евро по-малко, стана ясно от думите на Борисов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР