Българското предложение за номинация за Оскар за международен филм -

...
Българското предложение за номинация за Оскар за международен филм -
Коментари Харесай

Майка отпада от надпреварата за оскарите заради твърде много английска реч, съобщи Зорница София

Българското предложение за номинация за Оскар за интернационален филм - " Майка " на Зорница София отпада от конкуренцията по решение на Американската киноакадемия. За това заяви Зорница София в обществените мрежи.

От Академията са обяснили решението си с това, че филмът има няколко минути британска тирада повече от допустимите 50% за " интернационален филм ".

" Според тези сметки не сме интернационален филм, макар интернационалния ни екип, едни дефиниции, които се сменят няколко пъти в последните години. Приемем тази изненада, само че бих желала:
Отново да благодаря за селекцията на многоуважаемата комисия, че ни избра за българско предложение за Оскарите 2023, интересувайки се от качествата филма; Да напомня, че на никое място на уеб страницата на Академията не се изяснява „ по какъв начин тъкмо “ се мери тази тирада, и откакто им писахме най-учтиво да ни упътят – надписи ли да броим или думи и букви на дадения език, те ни дадоха отговор с „ времетраене “ и двама души от екипа ми, с по два хронометъра мериха речта във кино лентата с почти еднакъв резултат, а точно – единият с 30 секунди а другия сътрудник с 1:35 повече за „ non-English speech ” т.е. български, суахили и масайско произношение. И предадохме „ Майка “ по живо по крепко като „ интернационален филм “ с интернационален и не-американски екип; ", написа Зорница София.

Филмът " Майка " е копродукция на България, Германия и Хърватия по сюжет на Зорница София и Миглена Димова и под режисурата на Зорница София.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР