„Българското правителство застава зад работещите в здравната система. Работим за

...
„Българското правителство застава зад работещите в здравната система. Работим за
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: Работим за трайно увеличаване на доходите в здравната система

„ Българското държавно управление застава зад работещите в здравната система. Работим за трайно увеличение на приходите, по тази причина предлагаме повишение на равнищата на главната работна заплата в Колективния трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков, които организира срещи с представители на синдикални и съсловни организации.

В диалозите бяха изложени част от проблемите в бранша на опазването на здравето и медицинския труд и бяха начертани най-належащите дейности, които ще предприеме държавното управление за решаването им.

Премиерът акцентира решимостта на държавното управление да приложи правилото за съотношението 1:20 сред най-ниската и най-високата заплата на медицински експерти, финансирана с обществен запас, в болничните заведения.

„ Можем да закупим всякаква инсталация, само че в случай че нямаме фрагменти, системата на опазването на здравето няма по какъв начин да действа “, безапелационен беше Кирил Петков.

В рамките на срещата бяха разисквани опциите за стимулирането на приходите на работещите в здравната система, в това число на медицинските сестри, лекарите и други, което може да се осъществя посредством нарастване на цените на медицинските услуги.

Дискутирани бяха политики, които да подтикват повече български жители да изберат специалността здравна сестра и по този начин системата да се оправи с недостига на фрагменти. Акцент в диалозите бяха и промени в просветителната система, които да ускорят вливането на нови фрагменти в бранша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР