Българското правителство твърде преждевременно и без всякакви доказателства обвини руската

...
Българското правителство твърде преждевременно и без всякакви доказателства обвини руската
Коментари Харесай

Румен Петков: България преждевременно обвини Русия за напрежението в Керченския проток

Българското държавно управление прекомерно прибързано и без всевъзможни доказателства упрекна съветската страна за напрежението в Керченския пролив. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV водачът на АБВ Румен Петков.

По думите му паниката, която през вчерашния ден изрази министър председателят Бойко Борисов по отношение на обстановката сред Украйна и Русия, е „ напълно основателна”.

„ Аз мисля, че нямаме аналог на подобен интервал в черноморските взаимоотношения и за жалост интернационалното общественост, изключително Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, реагираха несъответстващо. Русия безусловно на другия ден внесе гледище за събиране на Съвета за сигурност и то по този въпрос. Това беше отклонено. След това се приема решение да се събере Съвета за сигурност по украинско искане – това е доста грозна манипулация”, разяснява Петков.

Той показа мнение, че представителят на България в Организация на обединените нации би трябвало да упорства да не се позволяват „ сходен жанр безпринципни действия” от страна на Съвета за сигурност, тъй като последствията от сходни дейности биха имали непредсказуем край.

„ Мисля за всички е ясно, че в действителност украинските кораби нарушават черноморската акватория на Русия. Второто погрешно подстрекателство е, че става дума за спор в Азовско море, тъй като с Азовско море по-лесно се изяснява, че руснаците са подхванали военна намеса. Става дума за черноморското крайбрежие на Русия и това прави за нас още по-голям спора. И по тази причина ние от АБВ настояваме за кардинална позиция”, добави Петков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР