Българското правителство смята да подпомага с държавни средства туристическите чартърни

...
Българското правителство смята да подпомага с държавни средства туристическите чартърни
Коментари Харесай

Хотелиерите искат държавата да плаща за реклама в самолетите

Българското държавно управление счита да подкрепя с държавни средства туристическите чартърни полети. Това е една от ограниченията, които да подкрепи фрапантния спад на съветските туристи през последната година, стана ясно по време на българо-руски конгрес в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Председателят на Националния ръб по туризъм Румен Драганов разкри, че по време на срещата сред министър председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев са разисквани и други ограничения, които да върнат руснаците по нашето Черноморие.

Драганов изясни, че България е конкурентоспособна на Турция, само че поради срутва на съветската рубла след наложените наказания, страната ни е по-скъпа за отмора на руснаците спряно южната ни съседка.

Поставен беше въпросът за заплащане за реклама в самолетите, които возят туристите – нещо, което е процедура в нашите конкурентни дестинации. „ Те го вършат с ясното схващане, че са притежатели на обществена собственост- археология, архитектура, нематериално културно завещание. Съседите заплащат по 6000 евро на всеки полет за реклама. Това дотира полета и прави цената по-конкурентоспособна “, изясни Драганов и разкри, че Борисов е упълномощил правенето на сходно изследване.

„ Многократно сме се противопоставяли на изказвания, че собствеността в туризма е частна. Самият факт, че се отдават на концесии плажните линии значи, че страната е притежател. Съвсем в реда на нещата е страната да си влезе в обувките на сътрудник на туристическия бизнес и да заплаща средства за реклама “.

Румен Драганов напомни, че след въвеждането на глобите от Европейски Съюз през 2016 година е регистриран спад от 160 000 съветски туристи. Българският бизнес ще предложи на съветските си сътрудници нов подход—въвеждане на така наречен „ умни туристически комплекси “ и по-този метод да се предпазят от възможни бъдещи сривове на съветската рубла. Методът е прочут още от времето на „ Балкантурист “ при въвеждането на талони за отмора за руснаците по нашите курорти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР