Българското правителство ще направи голяма политическа грешка ако екстрадира руския

...
Българското правителство ще направи голяма политическа грешка ако екстрадира руския
Коментари Харесай

АСБ: България ще допусне голяма грешка ако екстрадира руския опозиционер Чупов

Българското държавно управление ще направи огромна политическа неточност в случай че екстрадира съветския опозиционер Евгений Чупов, на който Държавната организация за бежанците отхвърли политическо леговище. Такава позиция показаха от Атлантическия съвет на България.

От АСБ приканват да се ревизира законосъобразността на отхвърли и да бъде предоставена правна помощ на фамилията на Чупов.

" Предупреждаваме държавното управление, че ще направи огромна политическа неточност и ще нанесе леке върху името на България, в случай че пристъпи към бърза екстрадиция на господин Чупов и фамилията му в Русия, както постъпи с няколко турски жители преди години.

Не сме не запомнили оня абсурден случай, при който турски жители бяха нелегално върнати в Турция преди още да се е произнесъл българският съд с дефинитивно решение на последна инстанция. Тези хора, търсещи политическо леговище в България, бяха предадени на турските управляващи и непосредствено от граничния пукт бяха изпратени за доста години в пандиза. По-късно се разбра, че в турския затвор са били унижавани и подложени на премеждия поради политическите си възгледи. " - се споделя в изказване на АСБ.
 България отхвърли политическо леговище на съветски опозиционер
България отхвърли политическо леговище на съветски опозиционер

Евгений Чупов е задържан два пъти...

Пълният текст на изказването:

ПРЕСЛЕДВАНИТЕ ОТ РЕЖИМА НА ПУТИН ИМАТ ПРАВО НА СВОБОДА И ДОСТОЕН ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ. ТУК НЕ Е РУСИЯ!

Призоваваме способените държавни органи да създадат инспекция на законносъобразността на взетото решение за отвод от даване на политическо леговище на съветския жител Евгений Чупов и на неговото семейство.

Надяваме се в нашата страна да се намерят адвокати - доброволци, които да окажат бърза и навременна правна помощ на търсещите леговище в България съветски жители.

Предупреждаваме държавното управление, че ще направи огромна политическа неточност и ще нанесе леке върху името на България, в случай че пристъпи към бърза екстрадиция на господин Чупов и фамилията му в Русия, както постъпи с няколко турски жители преди години.

Не сме не запомнили оня абсурден случай, при който турски жители бяха нелегално върнати в Турция преди още да се е произнесъл българският съд с дефинитивно решение на последна инстанция. Тези хора, търсещи политическо леговище в България, бяха предадени на турските управляващи и непосредствено от граничния пукт бяха изпратени за доста години в пандиза. По-късно се разбра, че в турския затвор са били унижавани и подложени на премеждия поради политическите си възгледи.

Това беше срамен акт на българското държавно управление, който бе остро наказан и коментиран, както в България, по този начин и по света от общестевници, политици и медии. И ще се напомня още дълго време като образец за незаконосъобразни дейности на едно държавно управление под напън от непозната страна и в името на конюктурни политически изгоди и преимущества в връзките със прилежаща страна.

Българската страна би трябвало не с думи, а с съответни дейности и каузи да потвърждава всекидневно, че е свободна, европейска, демократична и правова страна. Днешните виновни държавни и политически лица би трябвало да не престават да се водят в своите решения и дейности от духа на остарялата Търновска конституция, в която закрилата на търсещите независимост и леговище е намерила отражение в текста на нейния член 61:

" Вceкoй poб oт кaкъвтo пoл, вяpa и нapoднocт дa бъдe, cвoбoдeн cтaвa, щoм cтъпи нa Бългapcкa тepитopия. "

Атлантическият съвет на България деликатно ще следи развиването на този случай. Всяка обществено споделена настояща информация за ориста на оставените без протекция съветски жители би била доста потребна в този сериозен за тях миг.

Призоваваме медиите, жителите и правозащитните неправителствени организации да изпозват своите канали за информация за ориста на семейство Чупови, както и за оказване на публичен напън върху управляващите за законосъобразно и хуманно решение на този проблем.

Само по този метод, дружно и обединени, можем да осъществим по заслужен метод нашия цивилен и човешки дълг - да не оставяме без помощ и поддръжка никое изпаднало в злочестина и неволя човешко създание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР