Българското правителство се похвали с инвестиция от 1 милиард долара,

...
Българското правителство се похвали с инвестиция от 1 милиард долара,
Коментари Харесай

Правителството подписа инвестиция за 1 млрд. долара с фонд, свързан с кръга на Путин

Българското държавно управление се похвали с инвестиция от 1 милиард $, идваща от фонд, обвързван с доближен на Владимир Путин, заяви.

Днес, 23 март, е подписан министърът на енергетиката Александър Николов подписа меморандум за договорката. Премиерът Кирил Петков участва на събитието.

Уточнява се, че в разгара на войната в Украйна, кабинетът стартира съдействие с фонда Gemcorp на съветския олигарх Алберт Авдолян. Става дума за инвестиция от 1 милиард $ в чиста сила. Авдолян е бил наблюдаван за пране на пари от американското финансово разузнаване дружно с българина Атанас Бостанджиев, който подписа договорката под патронажа на премиера Кирил Петков.

Авдолян е също по този начин доближен и бизнес сътрудник на Сергей Чемезов, шефа на „ Ростех “. Последният е считан за един от най-доверените хора на Владимир Путин, с който е служил в Комитет за Държавна сигурност (на СССР). От 2014 година Чемезов e включен в санкционните описи на Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Инвестицията е обвързвана с плана за цех за акумулатори за депозиране на сила, който държавното управление промотира интензивно като опция на въглищните ТЕЦ-ве в басейна на „ Марица изток “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР