Българското правителство потвърди отново пълната си подкрепа за Чехия по

...
Българското правителство потвърди отново пълната си подкрепа за Чехия по
Коментари Харесай

Правителството в оставка подкрепи Чехия след действията на Русия

Българското държавно управление удостовери още веднъж цялостната си поддръжка за Чехия във връзка противозаконните съветски дейности против нейния суверенитет, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
" Отново бих желала да потвърдя от името на премиера Борисов и на българското държавно управление, че България показва цялостна взаимност с Чехия по отношение на противозаконните дейности на Руската федерация, и нашите правоохранителни органи са към този момент в контакт с управляващите в Прага, с цел да окажат цялостно подпомагане при следствието ", е декларирал вицепремиерът и външен министър в оставка Екатерина Захариева , която е приела посланика на Чехия Лукаш Кауцки .
 Екатерина Захариева: България поддържа суверенитета на Чехия и Украйна Екатерина Захариева: България поддържа суверенитета на Чехия и Украйна
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изрази пред сътрудниците си от Европейския съюз цялостната взаимност на Бълг...
Двамата са разискали последните развития към детонацията на склада за муниции във Врбетице и свързаната с това рецесия в чешко-руските връзки.
Чехия изгони 18 съветски дипломати, откакто разгласи, че съветското разузнаване ГРУ е било забъркано в детонацията през октомври 2014 година. В склада е била съхранявана продукция на компанията на Емилиян Гебрев " Емко ",, че е изнасял оръжие за Украйна.
Захариева е показала пред чешкия дипломат, че България е била една от първите страни, която е реагирала с обществено изказване за поддръжка и взаимност с Прага.
" От името на външния министър и на чешкото държавно управление благодаря за солидарността на България ", е споделил дипломат Кауцки, който е срещнал министър Захариева с последните развития по случая. Той е изказал огромната признателност на Чехия за изразената на съвещанието на 19 април 2021 година на Съвета " Външни работи " от министър Екатерина Захариева цялостна взаимност на България с Чехия против нарушаването на националния ѝ суверенитет от страна на Русия. Посочено е било и че поддръжката от България е извънредно скъпа, защото Чехия я приема като доста непосредствен съдружник ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР