Българското правителство полага значителни усилия в борбата с трафика на

...
Българското правителство полага значителни усилия в борбата с трафика на
Коментари Харесай

САЩ: България не покрива минимални стандарти

Българското държавно управление поставя обилни старания в битката с трафика на хора, въпреки да не покрива изцяло минималните стандарти в някои основни области, написа Държавният департамент на Съединени американски щати в годишен отчет.

В частта за България в отчета за трафика на хора за 2019 година Държавният департамент отбелязва, че държавното управление като цяло е положило по-големи старания спрямо предходния регистриран интервал.
Тези старания са включвали признание на двама чиновници за отговорни в съучастие и изгонване на различен, разпределяне на по-голямо финансиране за услуги в помощ на жертвите и присъединяване допълнително интернационалните следствия, се показва в текста.

Според отчета обаче българските управляващи са разследвали и предприемали наказателно гонене по по-малко случаи на трафик, съдилищата са траяли да издават условни присъди на множеството приети за отговорни в трафик, корупцията в правоприлагащите органи и правосъдната система е траяла да попречва напъните, а следствията против чиновници за съучастие рядко са водели до присъди отнемане от независимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР