Българското правителство е поканило руския посланик у нас Елеонора Митрофанова

...
Българското правителство е поканило руския посланик у нас Елеонора Митрофанова
Коментари Харесай

Митрофанова отказала да се обяснява за руските шпиони

Българското държавно управление е поканило съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова да се яви във Външно министерство поради оповестената от прокуратурата, само че тя е отказала и ще прави собствен заместител, заяви началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков – Лена Бориславова.

" Правителството е в течение на събитията към следствието за шпионаж в интерес на Русия и работи дружно със службите ", сподели Бориславова.

Тя сподели, че ще бъдат подхванати всички нужни ограничения, в това число се " преглежда нуждата от идентифициране на спомагателни лица, които вероятно слагат под въпрос дипломатическия статус, защото не извършват единствено дипломатически функционалности ".

На въпрос дали се ревизират връзки с български представители тя сподели, че има вяра, че се правят всички нужни дейности.

" Истина е, че от ескалиране на обстановката сред Русия и Украйна българските служби са в повишено равнище и степен на подготвеност и вършат инспекции по всички посоки, които са от голяма важност за националната сигурност ", сподели тя.



Бориславова сподели, че не разполага и с информация кой е забърканият българин.

" Очаквам службите да осведомят по надлежния ред ", уточни тя.

По-рано в сряда прокуратурата заяви, че води следствие за шпионаж в интерес на Русия, в който са взели участие български военачалник от запаса и посланик от съветското посолство в София.

Очаква се съветският посланик да бъде изпъден от България, каквато е дипломатическата процедура.

Преди дни съветското посолство популяризира смущаваща позиция във Facebook.



Заради нея жители приканиха за експулсирането на Митрофанова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР