Българското правителство държи биткойни за 3,49 милиарда щатски долара, твърди

...
Българското правителство държи биткойни за 3,49 милиарда щатски долара, твърди
Коментари Харесай

България държа биткойни за 5,5 млрд. лв., ГДБОП отрича

Българското държавно управление държи биткойни за 3,49 милиарда щатски $, твърди Coindesk. Според уеб страницата те са били конфискувани при разтрошаване на незаконна група през май тази година.

От ГДБОП отхвърлиха тази информация. И разясниха, че страната ни е взела участие в междурнародна спецоперация за митническа контрабанда. При нея още в края на май са били арестувани 23 души.

Coindesk твърди, че България е конфискувала общо 213 519 биткойна - виртуална валута, за към 5,5 милиарда лева Според показателя CoinDesk Bitcoin (BPI) един биткойн коства към 15 600 $ все още.

Спука ли се балонът на биткойна

Биткойните - валута на бъдещето или трик за отбягване на налози

Официално: В Япония към този момент ще заплащат с биткойни

Китай стяга контрола над криптовалутите като Bitcoin

Сайтът се базира на информация на Югоизточния център за правоприлагане от 29 май, който е съдействал на нашите управляващи за залавянето на обвинените, измежду които – и настоящи митничари.

Престъпниците са избрали да употребяват биткойни за вложение и трупане на средства, защото са считали, че те по-трудно ще бъдат проследени, показва изданието.

Те са създали вирус, с който са хакнали компютрите на българската митница. Така са съумели да си спестят заплащането на митнически такси при импорт на артикули в страната.

Разследването на хакерската атака против Агенция „ Митници” не е довело до изземането на криптовалута за милиарди левове. Това акцентира през днешния ден шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Предимствата на биткойна пред другите валути са, че той е безусловно сигурен, всяка трансакция е проследима по електронен път. Освен това биткойните не се управляват от държавно управление или централна банка. Това ги прави устойчиви по отношение на измененията в паричните политики.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР