Българското посолство във Великобритания оказва съдействие на десетките български граждани,

...
Българското посолство във Великобритания оказва съдействие на десетките български граждани,
Коментари Харесай

Десетки българи, блокирани край Доувър, сред тях семейства с бебета |

Българското посолство във Англия оказва подпомагане на десетките български жители, блокирани край британския пристанищен град Доувър при опитите си да стигнат до континентална Европа.

Заради ограничаващите ограничения, подхванати по отношение на разпространяването на новите варианти на COVID-19, всички транспортни връзки с континентална Европа са блокирани сега, само че все пак наши сънародници с товарни и леки коли, наред с жители на редица други страни, не престават да изчакват в региона на пристанището възобновяване на фериботните връзки.

Завеждащият консулската ни работа в Лондон Николай Ванчев е в Доувър, където и сега се среща с нашите сънародници, намиращи се на разнообразни паркинги. По-рано денем той им даде храна и вода. На място няма тоалетни, по продължение на автомагистралата всички магазини и бензиностанции са затворени от управляващите.

Консул Ванчев насочи искане към представителите на английската полиция на място да обезпечат вода и мобилни тоалетни, само че му бе отговорено, че полицията може единствено да управлява пътното придвижване и спазването на публичния ред, а обезпечаването на тези условия би следвало да бъде задача на локалната община, с която обаче няма никаква връзка все още.

По информация на посолството ни блокирани са както водачи на тежкотоварни моторни транспортни средства, по този начин и български жители, пътуващи с микробуси и леки коли към България. Сред тях има и фамилии с минимум 8 бебета.

По-рано денем с представители на блокираните транспортни служащи беседва и дипломат Марин Райков.

Мисията ни в Лондон приканва всички български жители, оказали се блокирани вследствие на актуалната изключителна обстановка във Англия, които имат здравословен проблем и нямат опция за лекуване на място, да се свържат неотложно с посолството.

Също по този начин предлагаме към посолството да се извърнат и сънародниците ни, които имат потребност от животоспасяващи медикаменти, които би трябвало да получат от България. Те могат да се свържат с задачата ни на имейл адреси [email protected], [email protected]
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР