Българското посолство в Ирландия изготви удостоверение за безпрепятствено придвижване на

...
Българското посолство в Ирландия изготви удостоверение за безпрепятствено придвижване на
Коментари Харесай

Ирландия няма да пречи на българите в страната да гласуват, въпреки COVID-ограниченията |

Българското посолство в Ирландия изготви уверение за гладко напредване на българските гласоподаватели в изборния ден, което да послужи при инспекция пред полицейските сили. Удостоверението следва да се показва дружно с български документ за идентичност, оповестяват от Министерството на външните работи.

Съгласно настоящите ограниченията против ковид на острова, придвижването на жители е лимитирано до 5 км от техните домове, като се изключи пътуванията със значими цели.

От ведомството на Екатерина Захариева изясняват, че пътуването на българските гласоподаватели отвън този радиус в деня на парламентарните избори у нас, 4 април 2021 година, ще бъде признавано от ирландските управляващи за уважителна причина.

Въз основа на рекомендации и условия за здравна сигурност от Министерство на външните работи и търговията на Ирландия, посолството ни изготви и Протокол за безвреден ред при отваряне на изборни секции. Той включва три съществени посоки: ръководство на потока от гласоподаватели, разпределено гласоподаване, хигиенични ограничения. Мерките за здравна сигурност по време на гласуването включват съблюдаване на отдалеченост от най-малко 2 м, наложително потребление на маски вътре и пред изборната секция, наложителна инспекция на температурата. Всеки жител, който демонстрира признаци на ковид, ще бъде предуреден да не пътува до изборната секция, показват от Министерство на външните работи.

От министерството напомнят, че здравният протокол, координиран сред българската и ирландската страна, е наложителен за всяка една от четирите изборни секции на територията на Ирландия, както и за българските жители, които ще гласоподават в тях.

Удостоверението за напредване и здравният протокол са оповестени на интернет уеб страницата на българското посолство в Дъблин на адрес:

Адресите на четирите изборни секции са оповестени на интернет страницата на Министерство на външните работи на следния линк:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР