Българското общество трябва да прояви нетърпимост, но и смелост. Не

...
Българското общество трябва да прояви нетърпимост, но и смелост. Не
Коментари Харесай

Александър Ваклин: Трябва да проявим смелост, а не само Фейсбук нетърпимост

Българското общество би трябвало да прояви непоносимост, само че и храброст. Не единствено Facebook непоносимост, а действителна непоносимост, която се показва в подаването на сигнали за закононарушения към способените органи.

Това съобщи пред БГНЕС предприемачът Александър Ваклин, който бе обект на изнудване от страна на някогашната кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева, наказана на 6 години затвор.

„ Модерното общество обича да е интензивно през анонимността на своя Facebook профил. Трябва всеки един човек освен да разгласява в обществените мрежи Facebook и Туитър какво му се е случило, а да отиде в прокуратурата, полицията и да пусне сигнал, да свидетелства в съда, да даде показания без да се отхвърля, с цел да има повече осъдени нарушители “, прикани Ваклин.

Той е безапелационен, че още веднъж би извървял същия път, с цел да може отговорните да получат своето наказване.

Усещането откакто научих за присъдата на Иванчева бе спорно. От една страна огромно задоволство, че три самостоятелни правосъдни състава признават обвинените тогава, а в този момент приети нарушители за отговорни. Системата потвърди, че работи в интерес на обществото и хората . Тя ме отбрани като елементарен човек, който е част от обществото “, акцентира Ваклин.

Той прикани да не се заиграваме с персоналната човешка драма на една престъпничка: „ Всяка човешка драма е злощастие, само че в последна сметка и килърът на пътя, който кара пийнал и убива хора и той е човек и има семейство. Трагедията и за двете фамилии, само че никой не слага под подозрение нуждата от наказване на нарушителите “.

Ваклин е безапелационен, че е доста значимо да има бързо отмъщение , тъй като другояче жителите усещат беззащитност.

„ Много хора се пробват да извадят политически дивиденти от очернянето на институциите – прокуратура, съд, полиция и други, само че ние би трябвало да почитаме своите институции и да им оказваме помощ, с цел да работят по-добре. Забелязах второразрядни политици и юристи сега се пробват да натрупат дивиденти и да желаят опрощение на база на политически доводи, очернящи институциите – преди беше прокуратурата, а в този момент съда “, съобщи предприемачът и прикани: „ Не може да очерняме нашите институции. Добри или неприятни, това са хората, на които разчитаме . Самият аз имам вяра, че те работят за нас. Радвам се, че това, което се случи, потвърди, че в действителност институциите работят за хората “.

БГНЕС напомня, чебившата кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева е наказана да излежи 6 години затвор за корупция за изнудването на строителния бизнесмен Александър Ваклин и приемането на рушвет от 75 000 евро. На по 5 и 4 години дейно са наказани и Биляна Петрова, и Петко Дюлгеров. Решението на Висшия касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване. Десислава Иванчева през вчерашния ден влезе в Сливенския затвор. Нейната отбрана е поискала от президента да бъде помилвана.

Тя и нейните двама съидейници бяха арестувани в центъра на София на 17 април 2018 година като от автомобила, в който са пътували Иванчева и Петрова, бяха конфискувани авансово белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания предприемач Александър Ваклин.

Като кмет и заместник-кмет на „ Младост “, Иванчева и Петрова бяха упрекнати, че са принудили Ваклин да им даде рушвет в подмяна на издаването за строително позволение. Ролята на Петко Дюлгеров, който в предишното също е бил кмет на регион „ Младост “, е била на медиатор. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР