Българското общество страда от тежко противопоставяне повече от 100-150 години.

...
Българското общество страда от тежко противопоставяне повече от 100-150 години.
Коментари Харесай

Любчо Нешков: 24 май е датата, която ни обединява

" Българското общество страда от тежко опълчване повече от 100-150 години. И това води до уронване на националното достолепие. Дори на самочувствието на елементарния жител. 24 май сякаш е най-безспорната дата за всеки един от нас. Това е датата, която ни сплотява ".

Това съобщи журналистът Любчо Нешков във връзка полемиките дали Националния празник на България би трябвало да бъде заменен от 3 март на 24 май.

" На какво място ще бъде поставена в националния календар, е доста значимо от държанието на българските политици. Много желая този път в действителност те да проявят държавническо държание, за което приказват и ни учат всеки ден, само че го нарушават от заран до вечер. Защото в случай че има нещо, което е несъмнено за българското общество, това е една от тези дати. По отношение на 3 март, тя не е обвързвана напълно с държавността. Защото ние не получаваме държавност, не получаваме даже независимост. Независимостта е доста по-късно, а свободата не е за всички българи ", счита той.

" Преди две години Сърбия разгласи 24 май за народен празник. Вие знаете какво се твърди по света - че това са съветските букви. Ние би трябвало да защитим това историческо завещание. Ние се променяме. България върви сега със страшна скорост към една друга орбита и се трансформира доста бързо. Смятам, че тази дата под каквато и да е форма записана в календара би трябвало да ни сплоти. И нека политическият хайлайф го осъзнае това нещо ", прикани Нешков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР