Българското общество изглежда много изнервено. Обстановката се нажежава много, а

...
Българското общество изглежда много изнервено. Обстановката се нажежава много, а
Коментари Харесай

Симеон Дянков: В България пари се дават чак когато даден бранш излезе да протестира

" Българското общество наподобява доста изнервено. Обстановката се нажежава доста, а есента и зимата нормално са тежки в България – и от позиция на стопанска система, и от позиция на обществени политики. " Това съобщи някогашният финансов министър и вицепремиер Симеон Дянков пред БНР от Вашингтон.

Той е на мнение, че сега в политиката в България нещата наподобяват в патова обстановка. Дянков направи съпоставяне с Румъния, където съгласно него политическата рецесия не пречи да имат фокусирана стратегия.

" В България пари се дават чак когато даден отрасъл излезе да стачкува. Чакаме до момента в който ситуацията стане тежко. Това анализът би могъл да го покаже няколко месеца по-рано. И пари те да се раздават въз основата на разбор, а не въз основата кой излиза в стачки. ", акцентира някогашният финансов министър.

Дянков твърди, че исторически видяно българските бюджети са на плюс до август месец, даже и в тежки години. Трудностите идват през есента.

" Пари има. И Европа ни дава пари – те са на доста ниски лихви, България има относително огромни благоприятни условия за взимане на повече заеми. Така че тук не би трябвало да сме свити. Трябва да гледаме за всяко работно място, за всеки район, за всеки бранш да има задоволително пари в идващите 6 до 9 месеца – те ще са сложни месеци. ", приключи някогашният вицепремиер.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР