Българското обществено мнение е в процес на дезинтеграция и е

...
Българското обществено мнение е в процес на дезинтеграция и е
Коментари Харесай

Харалан Александров: Тази война e брутално и абсолютно премислено поведение на автократ, който няма какво много да губи

Българското публично мнение е в развой на дезинтеграция и е безусловно невероятно да се сплоти към каквото и да е било. Това е едната догадка, заради която у нас отношението към войната в Украйна не е еднопосочно. Другата причина е исторически дълбоката цивилизационна и манталитетна съгласуваност с Русия и мощно изразеното отвращение тя да бъде забелязана като зложелател. Невежеството и неразбирането на това, което се случва в Украйна е третият значим фактор. Дълбоката недоверчивост в българите към пропагандата и мейнстрийма във връзка с всяка публично налагана теза, което автоматизирано поражда опозиция е четвъртата причина, която оформя отношението към тази война, споделя общественият антрополог Харалан Александров пред  Dir.bg.

Александров изрича догадка, че благосклонността към Русия, която е нещо настрана от поклонението пред Путин, краткотрайно ще влезе в ъндърграунда, ще се трансформира в гето просвета, ще стане по-радикална и реваншистки настроена и по-отмъстителна. Путин не е полудял, споделя още Харалан Александров.

Тази война е безусловно рационално, брутално и безусловно премислено държание на автократ, който няма какво доста да губи. За разлика от него Западът обаче има доста какво да губи, като най-пострадали ще бъдат украинците.

Това, което остава незнайно в този момент е, какво е публичното мнение в Русия към тази война, отбелязва Александров. Според него поради елитарната си просвета руснаците се усещат афектирани. Той е на мнение, че съветският народ има особена логика на психиката, която мъчно може да бъда разбрана от други и дава за образец насладата им от връщането на Крим, макар последвалото мъчно всекидневие.

На американците в този момент е доста мъчно да заемат позицията на честен съдник от последна инстанция, поради трагичното разминаване с реториката за народна власт и човешки права и вредите, които нанесоха в доста райони по света, споделя Александров. Това, споделя той, прави американският империализъм да наподобява неплатежоспособен.

Честването на националния празник на 3-ти март е част от нашата еднаквост и той не може просто по този начин да бъде анулиран. Бруталната му приложимост за политически цели е още един от знаците, за моралния крах, в който се намира българското общество, твърди Харалан Александров. Според него половината от настоящето държавно управление е русофилско.

Александров е на мнение, че Стефан Янев споделя правилни неща, само че не е склонен, че българският народ е умен и може да взима верни решение. Според него за задачите на политическия поврат, който беше провокиран у нас, и който докара служебното държавно управление на Стефан Янев на власт и сегашната политическа гарнитура, всеобщият българин е вкаран в бездънен декаданс. В хората има доста мощно чувство, че това държавно управление е пленник на външни ползи, на Съединени американски щати и НАТО, споделя Харалан Александров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР