Българското национално радио няма да спира предаването за от ефира

...
Българското национално радио няма да спира предаването за от ефира
Коментари Харесай

Предаването "Аларма" остава, БНР ще обсъжда промени в програмата и с аудиторията

Българското национално радио няма да стопира предаването за от ефира на стратегия " Христо Ботев ". В това е уверил присъстващите на митинга " Аларма за " Аларма " в сряда вечер генералният шеф на публичната медия.

Освен Митев, с екипа и аудиторията на предаването " Аларма " са се срещнали и програмният шеф Даниела Късовска, основният редактор на стратегия " Христо Ботев " Оля Стоянова и ръководителя на Обществения съвет на медията Милена Димитрова.

беше предизвикан от терзанията на членове на екипа на предаването за бъдещето му в ефира на стратегия " Христо Ботев " на БНР. В понеделник един от дългогодишните водещи на " Аларма " Цветан Цветанов прикани хората в обществените мрежи да напишат писма на генералния шеф на БНР Милен Митев, в които да изкажат мнението си по отношение на вероятно решение за прекъсването му.

По-късно Цветанов цитира и писмо, изпратено от шефа на стратегия " Христо Ботев " Новков до заместител основните и виновните редактори, в което е пишело, че музикалното предаване ще се трансформира в нощен блок и ще върви от 00.30 до 02.00 ч. (в момента " Аларма " се излъчва всеки работен ден от 21.30 до 23.00 ч. - бел. ред.).

Генералният шеф Милен Митев през вчерашния ден е уверил персонално екипа на предаването и протестиращите, че в никакъв случай не е обсъждано прекъсването на вечерното предаване за различно изкуство и просвета, и че то има своето значимо място в.

Главният редактор Оля Стоянова на " Христо Ботев " е обяснила, че културната стратегия на БНР в действителност работи по изцяло обновяване на програмната си скица, само че това ще се случи в стеснен разговор както с обособените екипи, по този начин и с аудиторията.

Ръководството е поело ангажимент да създаде платформа за противоположна връзка на интернет уеб страницата на БНР. Чрез нея ще могат да се осъществят публични разисквания и да се дават рекомендации за плануваните промени в стратегиите, с цел да може мнението на аудиторията на другите стратегии да бъде част от процеса на вземането на решения, свързани със наличието им, като в същото време се съблюдава и правилото на публицистичната самостоятелност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР