Българското кино (не визирам днешните тъжни напъни) е едно от

...
Българското кино (не визирам днешните тъжни напъни) е едно от
Коментари Харесай

Всичко коз на терца майорна от кари

Българското кино (не имам предвид днешните тъжни напъни) е едно от доста дребното неща, които одобрявам от времето на социализма. А от това кино си имам обичана тема: Черноморието. И една специфична сцена: четворка белот, а Антон Радичев, откакто Пепи е донесла най-сетне бленуваната бира в мрежеста торбичка, се обръща към Велко Кънев с емблематичното „ Той ше ме цака с топла бира ”.

Този къс монолог за мен е най-емблематичният за Радичев, който би трябвало да отговори с… каро, до момента в който се върнува на тематика топла бира. Не съм наясно до каква степен Лука де Мео в миналото е имал време да играе белот, само че несъмнено терцата майорна в ръцете на неговите дилъри е отлична ръка за играя на багра, по опция някой различен да го е споделил, само че не и за оповестяване на всичко коз.

Но тонът на въпросните дилъри (чрез замяна на изречения от сорта на “Аз белота го преподавам ” и “Аз крещя, карта играе ” ) ми подсказва, че имат освен това от терца майорна от кари: Renault Arkana, Austral и Megane E-Tech. Убеден съм, че знаят, че изпод им идва и вале Renault Rafale, по този начин с петдесет и белот няма по какъв начин да не изкарат играта, а тя е за обезвреждане на едно „ вътре ” от последните години и отвоюване на лидерската позиция в сегмент С-SUV.

За два дни имам шанса да тествам майорната, а валето го чакаме през 2024 година Може и да е от сегмент D, само че в играта всичко е разрешено, даже послъгването.
 Renault Arkana
Започвам маршрута от София до Свиленград зад кормилото на Arkana, с който Renault влезе в нишата на SUV-купетата, непокътната най-вече за премиум марките.

Профилът на Arkana е най-забележителната характерност във визията на модела. Дизайнът на огромните джанти е доста атрактивен, задните стъкла се затъмнени, имаме гланцирани черни странични огледала, черен покрив и дребен спойлер, с който е приключена вратата на багажника.

Доскоро топ осъществяването R.S. Line, само че към този момент то се споделя esprit Alpine, какъвто е казусът в цялата моделна гама. Иначе извън моделът е обновен с новото лого на Renault, както и с новата радиаторна решетка, чиято шарка е формирана от мини лога на Режията.
 Renault Arkana
В интериора е заложено на Алкантара, присъща за esprit Alpine, мини френски знамена на седалките, контрастни шевове по седалките и арматурното табло, черен таван. Алуминиевите педали и скоростният лост вид " e-shifter " пасват идеално на цялостната визия.

А въпросният скоростен лост си предлага единствено за E-TECH Hybrid, какъвто е тестовият автомобил. В това няма нищо учудващо, защото от над 170 000 продажби на модела, цели 60% от клиентите са избрали точно самозареждащата се хибридна версия.

Вероятно би трябвало да прибавя 10,2-инчовото приборно табло и 9,3-инчовия централен таблет, само че тях единствено ще отбелязвам. Моделът е по-дълъг от Sportage, с цели 21 см по-дълъг е от Captur. Това значи, че отваря багажник с размер 513 л (480 л при E-Tech).
 Renault Austral
Хибридната система е с мощ 145 к.с. Съставена е от 1,6-литров бензинов мотор (по цикъла Аткинсън) и два електромотора. Единият от тях играе ролята на запалител генератор, другият задвижва предните колела (литиево-йонната батерия е 1,2 kWh). Тук трансмисията основава лек дискомфорт, когато на автомагистралата поискаш от нея по-рязко ускоряване. Но за мен главният минус на модела е по-високият звук в купето, изключително когато по-късно го сравня с тишината в купето на Austral.

За да съм почтен, точно Austral е моят избор, той е тузът в терцата майорна, затрупан от белот Arkana/Megane E-Tech. И в негова изгода е фактът, че топ осъществяването esprit Alpine е 74 900 лева с Данък добавена стойност, единствено с 5000 лв. повече от цената на Arkana esprit Alpine.
 Renault Austral
А получаваш доста повече. Може би не в дизайна, тъй като двата модела имат своята аура, която грее блестящо към облика им. Най-силната линия на Austral е неговият интериор, още веднъж в осъществяване esprit Alpine. Той просто е нещо неприсъщо за Renault до неотдавна, наподобява извънредно първокласно, чувството също е като в премиум автомобил.

Тук имаме цифровата OpenR архитектура с 12-инчов отвесен централен екран и 12,3-инчово приборно табло. Има и 9,3-инчов head-up екран. И няма помен от шума в интериора, който изпитах при Arkana.

Другото впечатляващо са материалите, като даже не имам предвид Алкантарата, за мен значими тук са материалите по вратите и арматурното табло, в действителност доста класни.

Целия материал може да прочетете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР