Българско оръжие за милиарди долари е влязло в Украйна през

...
Българско оръжие за милиарди долари е влязло в Украйна през
Коментари Харесай

Euractiv: България непряко е изпратила оръжие на Украйна за над 1 млрд. долара

Българско оръжие за милиарди долари е влезнало в Украйна през други страни през последните две години, даже още преди началото на съветската инвазия, откри следствие, извършено от  (Euractiv Bulgaria). От началото на съветската инвазия изпращането на оръжия в Украйна е съществена ябълка на раздора сред русофилските и прозападните партии в България, показва електронно издание, представено от БНР.
Въпреки че не е имало директна търговия с оръжия, следствието на EURACTIV откри, че оръжейни доставки са били осъществявани даже преди началото на спора.

" За интервала 24 февруари 2022 година – 19 януари 2023 година не са постъпвали заявки за външнотърговски покупко-продажби с украински компании и държавни институции за разглеждане в Комисията за експортен надзор и надлежно не са издавани позволения за експорт за този интервал “, се споделя в отговор до EUROACTIV от Министерството на стопанската система на България след искане по Закона за достъп до социална информация.
Още преди войната, от началото на 2021 година до 24 февруари 2022 година, Украйна не е сключвала директни покупко-продажби с български оръжейни компании, които са огромни експортьори на създадени по руски стандарт оръжия и муниции за украинската войска, показва изданието. Само през предходната година обаче България е изнесла непряко оръжия за Украйна за най-малко 1 милиард $, разясняват източници на EURACTIV.
Големите държавни оръжейни фабрики като тези в Сопот, Карлово и Казанлък, са отчели 100-процентен растеж на продажбите.

Александър Михайлов, някогашен изпълнителен шеф на държавната компания " Кинтекс ", през която минава оръжейният експорт на страната, удостовери рекордния български експорт.
" Когато има интернационален въоръжен спор, постоянно има нарастване на потреблението на артикули, свързани с защитата “, съобщи през предходната година Михайлов пред " Юрактив България ", добавяйки, че издадените от страната разрешителни за експорт на оръжия през това време възлизат общо на 1,1 – 1,3 милиарда евро.
Източник: БНР
Следвайте " Гласове " в
 
06 Март 2023307805 Март 202351603 Март 2023379602 Март 202325902 Март 2023369201 Март 20231420КоментариЕдиният милиард06 Март 2023 11:47ч.
от дефицитът на финансите ни! Остава да се разбере и защо е другият недостиг от близо 1.4 милиарда! И тези милиарди ние, елементарните хора ще ги изгладуваме, само че това не се отнася за богатите ръководещи и техните поддръжници.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати old_beggar06 Март 2023 11:51ч.
р. радев е историческо неразбирателство, което няма съвест, чест и правила. негова съществена задача е да бъде „ синергично “ във фарватера на американската политика - политика нацистка и терористична... и единствено фашист може да работи по този метод...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати То не било единствено 2.4 милиарда!06 Март 2023 11:53ч.
В долната публикация се сочи недостиг 40! милиарда!! Не виждам по какъв начин ще ги плащаме?!? Май остава единствената опция конфискация на активи над избрани надвишаващи предели, т.е. на тези, които най-вероятно са злоупотребили. Не знам единствено по какъв начин би се справила прокуратурата ни с оглед слугинската им активност...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати даааа06 Март 2023 12:04ч.
България е дребна страна, с доста малко население, без суверенитет, а толкоз доста нехора и изродщини!?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Малко е06 Март 2023 12:07ч.
Малко е 1 милиард за Украйна, само че по-добре от нищо.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Близката петилетка единствено за фронта, за победата06 Март 2023 12:15ч.
Бленувана от НАТО
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Защо ме гледаш по този начин жалко, българино?06 Март 2023 12:17ч.
Отидеш ли да гласуваш, без значение за кого гласуваш, легитимираш откровени фашисти и гласуваш за война и геноцидно-дискриминационни политики и практики против братска Русия. Гражданско непокорство против политическата клика на мафията!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Норвегия06 Март 2023 12:32ч.
Българският народ няма нищо общо със продавачите на оръжие, производителите на същото и така нататък Слагат под общ знаменател естествените българи дружно със всички олигофрени и зомбита, които са боклукът на една нация. Това е нонсенс и висша нелепост, никой не го признава за свястно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати пиле норвежко06 Март 2023 12:48ч.
Бъркаш. Народът има директна виновност, тъй като народ, който на избори върви за гъби, щото сякаш нямало за кого да гласоподава, дава властта в ръцете точно на оръжейното лоби и партията на войната. Избори имаше задоволително, а народът или спи или троши монументи и след това си чеша езика по форумите. Така че за жалост виновността ще бъде солидарна. Народът е съизвършител в това закононарушение, до момента в който не потвърди противното на 2 април. Вярвате ли, че това е допустимо или още веднъж ще кажете, че нямате нищо общо с това, което следва?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Безсрамието им няма край06 Март 2023 16:16ч.
Когато – не " сякаш ", а фактически – няма какво да действително да се " избира ", сходни манипулативни обвинявания служат единствено на това, да се продължава същата безкрайна мъка на употребяваното и изхвърляно за боклуци население и териториални запаси, и то освен в България, с тази разлика, че въпреки всичко назначения (уж " определен " ) политически слугинаж, още веднъж ще се наяде с останките от жертваното на господарите им население и запаси. Дори заинтригуван субект, като Дж. Буш-младши, се опита един път с неистови старания (неуспешно, схваща се) словесно да изрази сходно състояние – естествено не със същата цел. Който желае да го пре-гласуват twice, може и да не върви за гъби – въпреки всичко с гъбите някой може да си сготви нещо, а от " избирания " отряд хубавци – кой от кой по-родолюбец – ще получиш " същото като предходното ", само че този път евентуално още по-зле, тъй като и условията на " началниците " им към тях от ден на ден се усилват.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Сащ източват синергетично европейските синигери.06 Март 2023 12:50ч.
Когато гръм удари, елитарните песнопойци първи ще се скрият по-назапад, а елементарните хора ще бъдат изправени на барикадите, неизвестно защо и кого борещи се, ами като при всяка гражданска война, в очакване на идващия Месия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z06 Март 2023 13:25ч.
Глупости на търкалета... България е продала оръжие на Полша, а тя го е пратила на Усрайна, няма такива пряко/непряко, там и сръбско оръжие има колкото искаш - по този начин е при военни операции
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР