Българско дарение от 550 защитни комплекта - облекла, очила и

...
Българско дарение от 550 защитни комплекта - облекла, очила и
Коментари Харесай

България дари защитна екипировка срещу коронавируса на медиците в Ирак

Българско подаяние от 550 защитни комплекта - дрехи, очила и шлемове, за медиците, борещи се на първа линия с разпространяването на COVID-19, бе предадено в Багдад на Иракската здравна асоциация. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).
 

Хуманитарната помощ е част от поддръжката за 12 страни, която страната ни оказва за Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство, на обща стойност 636 150 лева
 Министерство на външните работи
Тя е по самодейност на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и се финансира по линия на формалната помощ за развиване, планувана в бюджета на Министерството на външните работи за 2020 година
 
Решението на българското държавно управление за изпращане на дарението е демонстрация на взаимност с народа на Ирак, с който ни свързват отдавнашни другарски връзки, акцентира на церемонията в Багдад  краткотрайно ръководещият посолството ни Валентин Николов. Той връчи дарението на ръководителя на Иракската здравна асоциация доктор Ахмед ал Хити.
 
Иракската страна благодари на България и оцени помощта за лекарите като доста нужна. Защитната екипировка е предопределена за епидемиолозите в Багдад, Басра и Сюлеймания, които са на първа линия в борбата с ковид.

Защитните комплекти са създадени от български компании съгласно най-високите стандарти - костюмите са многократни, от специфична лека и дишаща материя, която обезпечава оптимален комфорт и отбрана за медиците.
 
На церемонията в Иракската здравна асоциация участваха представители на Националния действен център към Офиса на министър-председателя на Ирак, както и представители на иракското Министерство на външните работи.

Българските даренията от защитни комплекти за битка с ковид към този момент бяха връчени в Република Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Украйна, Молдова, Беларус, Армения и Грузия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР