Българско бебе трябва да бъде осиновено в Англия, въпреки че

...
Българско бебе трябва да бъде осиновено в Англия, въпреки че
Коментари Харесай

Вземат българско бебе от родителите му в Англия

Българско бебе би трябвало да бъде осиновено в Англия, макар че в следствие несъмнено ще изгуби културната си еднаквост, реши британски арбитър, написа през днешния ден издаваният в Брадфорд в. „ Телеграф&Аргъс “, представена от БНР.

Съдия Сара Линч е трябвало да вземе решение за бъдещето на момичето, чието име не се оповестява, по искане на обществени служащи, които настояват, че българските ѝ родители не могат да оказват сигурна грижа за нея.

Съдията съобщи, че осиновяването „ най-вероятно “ ще докара до загуба на идентичността на момичето като българско дете. Но тя добави, че няма реалистична вероятност бебето да бъде оставено на родителите и е решила, че само осиновяване ще донесе сигурността, от която се нуждае.

Сара Линч уточни в писменото си мнение, че момичето на може да бъде разпознато в медиите, само че в тази ситуация е замесен общинският съвет на Брадфорд, графство Западен Йоркшир.

Тя добавя, че момичето, което скоро ще навърши 1 година, би трябвало да бъде осиновени след разбор на доказателства от скорошно правосъдно слушане в Лийдс.

Родителите желали да остане с тях и не се съгласили и „ с намек “ за осиновяване.

Но обществените служащи декларират, че бебето няма да е на несъмнено място вкъщи, а подобаващи за осиновяване родственици няма разполагаем.

Случаят се следи от българското посолство в Лондон.

Съдията е известена, че момичето има брат, който живее с дядо си в България. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР