Българският №1 в световния тенис Григор Димитров играе при резултат

...
Българският №1 в световния тенис Григор Димитров играе при резултат
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Карен Хачанов 4:6, 6:2, Гришо изравни сетовете

Българският №1 в международния тенис Григор Димитров играе при резултат 1:1 сета (4:6, 6:2) против руснака Карен Хачанов във втория си дуел на шампионата от сериите „ Мастърс “ във френската столица Париж.

Във вчерашния ден Гришо в профил представителя на домакините Ришар Гаске с 2:1 сета (6:1, 4:6, 6:2).

Димитров има доближат полуфинал в Париж при последното си присъединяване през 2019 година, като тогава бе отстранен от международния №1 Новак Джокович.

ПЪРВИ СЕТ 4:6 (36 минути):

1:0 - Григор стартира със сервис в мрежата, а първата точка бе на сметката на руснака след сгрешен подсечен бекхенд по диагонала от ракетата на българина. Последва първия ас на хасковлията, последван от драйв-воле край мрежата и 30:15. Грешка от ретур на Хачанов и невърнат сервис от него донесе гейма в актива на Григор.

1:1 - Хачанов нямаше проблеми при първото си подаване. Невърната топка от Григор и ас по диагонала, последвани от нова неточност от пай диагонал от бекхенд на българина го сложиха в обстановка 0:40. Още една неправилност от задната страна на ракетата на Гришо и геймът завърши.

2:1 - Без проблеми и за Григор в неговия сервис-гейм. Хасковлията записа два уинъра, а и първият му сервис затрудняваше Хачанов.

2:2 - Руснакът сбърка форхенд по противоположния диагонал за 15:15, само че сервисът също се оказа оръжие, с което Григор мъчно можеше да се оправи и нов бърз гейм в мача.

3:2 - Огледален на предходния гейм. Стигна се до 15 равни след непредизвикана неточност на българина, само че още веднъж мощният му сервис беше в основата за третия извоюван гейм от нашето момче.

3:3 - Темпото на игра беше извънредно. И двамата взимаха без проблеми сервис-геймовете си, като и в този случай Хачанов нямаше проблем и небрежно дръпна с 40:0, още веднъж с помощта с мощния си начален удар. Григор върна хубава точка, само че това беше всичко, което можеше да направи.

4:3 - Двамата не изглеждаше да желаят да понижат темпото и Григор повтори упражнението – мощни сервиси, за които Хачанов нямаше отговор, а в добавка и един смач на мрежата Димитров небрежно дръпна с 40:0. Руснакът сбърка форхенд по противоположния диагонал и нов гейм в актива на хасковлията.

4:4 - За първи път в мача се стигна до обстановка посрещащия да вземе две точки. Григор завоюва с форхенд по противоположния диагонал първата си точка при посрещане на първи сервис на руснака, само че последваха два аса на Хачанов. Последва още един, само че форхенд по противоположния диагонал на Димитров понижи изоставането си до 30:40. В последна сметка геймът отиде в сметката на сервиращия.

4:5 и пробив за Хачанов - Григор трябваше да се измъква от обстановка 15:30, откакто сгреши подсечен бекхенд по противоположната права. Късметът също не бе на негова страна, откакто скъса кордаж и се оказа пред две точки за пробив. Хасковлията обаче съумя да ги избави след отлични начални удари, като даже стигна и до преимущество в своя изгода. Нова непредизвикана от форхенд неточност обаче върна нещата до дюс. Пореден сгрешен форхенд от Григор го сложи още веднъж пред точка за пробив, която обаче стана факт.

4:6, гейм и сет за Хачанов - Григор потегли добре и взе първата точка, а по-късно доста малко го разделиха от печеливш форхенд в придвижване, който размина излезлия на мрежата Хачанов. Прекрасен пай диагонал от форхенд на руснака го изведе до два сетбола. Димитров обаче отговори с бекхенд-уинър по диагонала и понижи изоставането си до 40:30. Отличен сервис и два мощни удара от предната страна на ракетата донесоха първия сет в актива на 31-ия в света след 36 минути игра.

ВТОРИ ГЕЙМ 6:2 (34 минути):

1:0 - Българинът взе добър задатък от 40:0, само че с три непредизвикани неточности от неговата ракета се стигна до дюс. Все отново началният му удар пристигна на помощ в най-подходящия миг и измъкна подаването си.

2:0 и пробив за Григор - Руснакът се озова в обстановка от 15:30 след непредизвикана неточност от бекхенд. Стигна се до две благоприятни условия за пробив пред Григор. Последва обаче ас на Хачанов, само че форхенд-уинър по противоположния диагонал след бездънен ретур на Димитров му донесе пробива.

3:0 - Оспорван сервис-гейм за Димитров, в който се стигна до 30 равни и дюс, само че сервисите измъкваха Григор. Той взе и преимущество, само че след добре построена офанзива на мрежата не съумя да приключи сполучливо с воле и разреши на Хачанов да запише минаващ удар. В последна сметка родният тенисист измъкна подаването си с втория си ас по правата в полето за преимущество и затвърди пробива.

3:1 - Нова обстановка 30:30, откакто Хачанов направи двойна неточност след ас и неточност от форхенд. В композиция с невърнат начален удар и още един той стигна до задатък от 40:30. Руснакът записа първи гейм в актива си след шестия си ас.

4:1 - Сравнително елементарен гейм за Григор, който завоюва единственото дълго разиграване, завършвайки с форхенд по диагонала.

4:2 - Бърз гейм и за Хачанов, който даде единствено една точка на Григор и още веднъж понижи изоставането си и резервира интригата, главно поради пъвия си сервис.

5:2 - Скоростен и решителен гейм за Димитров, който взе подаването си на нула точки след две волета на мрежата, ас номер 4 и прелестна къса топка от бекхенд.

6:2, пробив и сет за Григор -

ТРЕТИ СЕТ:

LIVE | ГРИГОР ДИМИТРОВ - КАРЕН ХАЧАНОВ 1:1 (4:6, 6:2)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР