Българският зелен сертификат е проява на прагматизъм, това все пак

...
Българският зелен сертификат е проява на прагматизъм, това все пак
Коментари Харесай

Доц. Гломб развенча голям мит за антителата

 Българският зелен документ е демонстрация на прагматизъм, това въпреки всичко е нещо в сегашната незабавна обстановка.

Делта е вид, който пробива и измежду имунизираните, само че процентът на пробивите е доста дребен все пак. Показват го данните по целия свят. Няма по какъв начин да вдигнем % на имунизираните, в случай че не проявим някакъв прагматизъм. Това съобщи пред Българска национална телевизия вирусоложката Любомира Николаева-Гломб.

Нивото на антителата не е аршин за равнище на отбрана, към този момент има консенсус по този въпрос, сподели специалистката. Няма стойност на антителата, която да демонстрира, че под тази цифричка човек е уязвим, а над нея си пей сърце, уточни вирусоложката. Засега у нас циркулира 100% разновидността Делта, няма данни още за още по-заразния вид Делта плюс.

Пълният локдаун е нещо, което се взема решение от имунолозите. Нулев Коронавирус локдаун несъмнено е ефикасен, само че това е пагубно за стопанската система. Ако експертите решат, че е необходим локдаун, значи е необходим. В края на октомври, мярката локдаун обаче е демоде по света, модерната мярка е всеобщо имунизиране на огромни групи от хора, сподели още госпожа Гломб.

Сезонен грип още не е засечен, само че вероятността да се засече е по-голяма от предходната година. Има смисъл да се имунизираме против грип, с цел да го изкараме по-леко, тъй като може да се допусне, че повече хора ще са уязвими от него.

Доцентката уточни, че доста центрове работят за търсене на лекарство против ковид, само че лек против вирус по принцип е огромно предизвикателство. Докато сполучливи ваксини против тях има. Тя напомни, че технологията на РНК имунизациите е от 30 години. За момента има подадени документи за 1 лекарство, което обаче има повече странични резултати от имунизациите, сподели доц, Гломб.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР