Българският застрахователен сектор проби в челната тройка по темп на

...
Българският застрахователен сектор проби в челната тройка по темп на
Коментари Харесай

Българският застрахователен пазар влезе в Топ 3 по ръстове в Европа

Българският осигурителен бранш проби в челната тройка по ритъм на напредък в Европа за 2018 година Пазарът ни е повишен с 13,3% през предходната година, което е над два пъти повече от междинния растеж (+6,2%) за Европа. Това сочат данните от класацията на Insurance Europe - федерация, сплотяваща националните застрахователни асоциации на 37 европейски страни.

В класацията на Insurance Europe българският осигурителен бранш заема влиятелното второ място за максимален растеж в общото обезпечаване с приръст от +20,1% при приблизително за Европа от +5,7%. Ръстът на изплатените компенсации по общо обезпечаване в България е 12,8%, което е близо 3 пъти по-високо от междинното за Европа нарастване от +4,8%. По този индикатор българското обезпечаване заема 4-то място измежду европейските страни.

Здравното обезпечаване в България се развива над 5 пъти по-интензивно, с растеж от +24,7% при междинен за Европа от +4,8%. Така страната ни се подрежда на 4-то място измежду най-растящите пазари на здравно обезпечаване на континента. На фона на свиващите се с -0,7% вложения на застрахователите в Европа, българското обезпечаване бележи изключително важен растеж от 10,9%, което му отрежда второ място на континента, след Турция, и първо място измежду страните в Европейския съюз.

Принос за динамичното развиване на бранша имат всички експерти, работещи в областта на застраховането. Те празнуват своя професионален празник „ Деня на застрахователя “ на 1 октомври. На тази дата през 1981 година в гр. Русе, е учредено Първото Българско Застрахователно Дружество “България “, което се приема като начало на развиването на застрахователната промишленост в България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР