Българският юношески отбор по футбол записа престижно равенство като гост

...
Българският юношески отбор по футбол записа престижно равенство като гост
Коментари Харесай

Юношите на България не се дадоха на Испания

Българският младежки тим по футбол записа влиятелно тъждество като посетител на Испания в първия си квалификационен мач за Европейското състезание. Двубоят в испанския град Бенидорм приключи при тъждество 0:0 .

Отличен мач за България направи стражът на Левски Димитър Шейтанов, който отрази всички удари към вратата си. Хуан Берокал насочи първия удар във втората минута, само че настрана от вратата. Националите дадоха отговор с изстрел на Калоян Кръстев, който не откри задачата. Последваха мощни минути за испанците, които владееха повече топката, само че възпитаниците на Ангел Стойков стояха добре на терена и не разрешиха съществени рискове до почивката пред вратата, защитавана от Шейтанов.

След подновяването на играта домакините ускориха натиска си. В 57-та минута Шейтанов отрази рисков удар на Диас. В идващите минути иберийците още на няколко пъти сложиха на тестване стража и футболистите пред него. Последователно в игра за България се появиха Тони Иванов, Архан Исуф и Стефан Гаврилов, които замениха надлежно Станислав Иванов, Атанас Кабов и Димитър Костадинов.

В самия край Шейтанов още веднъж трябваше да се намесва, откакто отрази изстрела на Мбула и срещата приключи при 0:0. В другия мач от групата Франция надигра Белгия с 3:2.

Следващият противник на България е Франция. Двубоят ще се организира на 24 март. Седем отбора от Елитния кръг ще се причислят към домакина на Европейското състезание – Финландия. Финалите за юноши до 19 година, набор 1999, ще се проведат от 16 до 29 юли 2018 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР