Българският "Ятаган", който излезе три седмици преди обявяването на извънредното

...
Българският "Ятаган", който излезе три седмици преди обявяването на извънредното
Коментари Харесай

Общо 2264 зрители гледаха кино през уикенда, над половината - български филми

Българският "Ятаган ", който излезе три седмици преди оповестяването на изключителното състояние и затварянето на киносалоните, стана най-гледаният филм след предишния уикенд, сочат систематизираните данни от работещите над една трета от общо 237 киносалона у нас.

За трите дни преди Еньовден историята за спасяването на антитерористичен отряд с измислена история с престъпни детайли от арабския свят е гледана от 1050 души, които добавени към общият брой от феновете ги вършат 30 382, а парите от билетите им - 273 327 лв..

На втора позиция след отварянето на част от затворилите общо 74 кина в страната е различен български филм - "Екшън ".

Опитът на трима другари да "отвлекат " сниманият материал от холивудска продукция у нас и да бъде пожелан откуп за връщането му е на екраните от края на януари, като досега са го гледали 3 855 фенове и има 32 518 лв. доходи.

Запазилата първо място по зрителски интерес след отварянето на кината анимация "Напред " към този момент е на трета позиция след предишния уикенд. Филмът за братята Иън и Брадли, които се пробват да съживят татко си благодарение на магия и вълшебен създания е към този момент с 10 416 фенове и общо 104 422 лв. от билетите им.

Четвърто място е за "Соник: Филмът ", основан по едноименната поредност видеоигри. Комедията за свръхбързият основен воин - синият таралеж, който би трябвало дружно с ченгето Том Уачовски би трябвало да се оправи със злодея доктор Роботник е от средата на февруари на екраните у нас и след двата месеца и половина пауза е натрупал общо 80 315 фенове и има 751 372 лв. доходи.

Излезлият тъкмо при започване на изключителното състояние "Блъдшот ", основан по комиксовата поредност, е на пето място по зрителски интерес.

В очакване на по-широк показ от началото на идващия месец заглавието с Вин Дизел в основната роля продължава да печели по малко фенове, като след предишния уикенд е гледано от 1 393 фенове и има 15 062 лв. доходи.

На шесто място е екшънът "Лоши момчета: Завинаги ", продължение на първите два кино лентата за тандема Маркъс и Майк - служителите на реда с потрошени коли и внушителни детонации към себе си. Излезлият още в средата на януари филм с Мартин Лорънс и Уил Смит е към този момент със 125 725 фенове и има 1 258 001 лв. доходи след предишния уикенд.

Седмо място е за трилъра "Невидимия ", чиято основа е романът от 1897 година на Хърбърт Дж. Уелс. Бягството на младата Сесилия от мъжа й - брилянтен академик, който благодарение на технологиите трансформира живота й в тормоз, е гледано от 19 665 фенове и има 183 752 лв. доходи.

Създаденият по едноименният разказ на Джек Лондон "Дивото зове " е на осмо място измежду първите 10 кино лентата по зрителски интерес.

Приключенията на кучето Бък и трапера Джон Торнтън, основани преди над 120 години са гледани от към този момент 20 658 фенове и регистрират 194 467 лв. доходи за времето от февруари до в този момент. 00

Девето място е за анимацията "Червената обувчица и седемте джуджета ". Излязлата малко преди изключителното състояние дублирана история за омагьосани принцове, търсещи вълшебна обувка, която би трябвало да скапе магията им е гледана от 27 748 фенове и има 270 855 лв. доходи.

Десето място е за друга анимация - "Овца или вълк 2: Голям Прас ", която излезе на екран още при започване на януари. Продължението на историята за задружните овце и вълци, в която се появяват и непредвидени посетители - лисица и агънце, като това довежда до нови порция завършения, е гледано от 40 886 души и има 406 339 лв. доходи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР