Българският волейболен първенец Марица (Пловдив) надигра финландския шампион ЛП Сало

...
Българският волейболен първенец Марица (Пловдив) надигра финландския шампион ЛП Сало
Коментари Харесай

Волейболистките от Марица сразиха шампиона на Финландия

Българският волейболен отличник Марица (Пловдив) надигра финландския първенец ЛП Сало (Сало) с 3:1 (25:18, 25:20, 23:25, 25:21) след близо два часа игра в първия мач от конфликта сред двата тима в Шампионската лига на Европа, игран довечера пред 1500 фенове в зала Колодрума. Така на Жълто-сините са задоволителни и два гейма от реванша във Финландия, с цел да продължат напред в влиятелната конкуренция.

В началото на втория гейм финландките постановиха лек превес и даже съумяха да поведат с 12:8. Маричанки бързо наваксаха изоставането си и изравниха при 14:14, а след 16:16 към този момент бяха неудържими. Таня Петкова и Симона Димитрова донесоха на своите тотално предимство в офанзива, а последната означи за победното 25:18. Вторият гейм беше брат-близнак на първия. ЛП Сало освен не съумя да удържи първичното си преимущество, само че и с доста непредизвикани неточности оказа помощ за крайното 25:20 в интерес на Марица.

Третият гейм бе същинска борба, а двата отбора няколко пъти си размениха водачеството. След 18:16 за гостенките Жълто-сините протегнаха ръце към успеха с 6 следващи точки при сервиси на Виктория Григорова, само че ЛП Сало резервира самообладание, изравни при 22:22 и три разигравания по-късно се върна в мача с 25:23. Финландките не се предаваха елементарно и в четвъртия гейм продължиха да демонстрират страхотна игра в отбрана и да не разрешават на пловдивчанки да се откъснат в резултата. Кремена Каменова игра ослепително в тази част и способства цели осем точки за крайното 25:21, с което Марица затвори мача в своя изгода.

Топреализатор на мача стана естонката Керту Лаак с 25 точки за гостенките от Сало. Кремена Каменова бе най-резултатна за победителките с 21 точки, следвана от Таня Петкова с 16.

Реваншът в зала Салохали е на 25 октомври от 19:00 б.в.
тагове марица първенец финландия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР